Králův Dvůr – BK Mladá Boleslav B 2:7

Hokejisté mladoboleslavského B týmu vybojovali v pátek v polních podmínkách nafukovací haly první čtvrtfinálové vítězství.
B tým zvládl úvodní utkání play-off, když na ledě soupeře zvítězil zaslouženě 7:2. Domácí vstoupili do utkání lépe, dostali se rychle do vedení, ale hostům se podařilo ještě do konce první třetiny vyrovnat. Druhou periodu zvládli Boleslavští díky zlepšenému výkonu na výbornou, vyhráli ji 5:1. V poslední třetině si Mladoboleslavští již vedení pohlídali, k ničemu domácí nepustili a ujali se vedení 1:0 v sérii.

Branky: ? – Christov, Kristek, Černík, Protivný, Vondrlík, Hart a Škaloud. Vyloučení: 1:4. Diváci: 222.
Boleslav B: Poláček – Klikar, Budín, Hart, Bílek, Franc, Dinga, Kukla – Kolner, Moc, Protivný – Kristek, Ficek, Vondrlík – Christov, Škaloud, Černík.

BK Mladá Boleslav B – Králův Dvůr 3:2

Ačkoliv oproti páteční výhře šlo o vydřenější a mnohem těsnější výhru, i ta se pochopitelně počítá a Bruslaři tak mohou začít zbrojit na příští víkend, kdy je čeká semifinále.

Mladoboleslavským hokejistům se vyvedla první třetina, ze které těžili po celý zbytek zápasu. Do sítě Králova Dvoru se postupně trefili Klikar, Vondrlík a Kolner, hosté dokázali kontrovat jedinou brankou.

Bezgólová druhá třetina napovídala o tom, že už je možná rozhodnuto, v té třetí ale hráči Králova Dvoru snížili a posledních deset minut tak přinesly ještě poměrně drama. To mohlo být ještě podstatně větší, kdyby se hosté dvě minuty před koncem nenechali díky poměrně zbytečnému seknutí protihráče vyloučit.

Králův Dvůr ještě zkusil odvolat brankáře, ale Boleslavští si už situaci pohlídali. Po celkovém vítězství 2:0 na zápasy tak postupují do semifinále.

Branky: Klikar, Vondrlík, Kolner – ?.

Boleslavský B tým se v semifinále krajské ligy mužů postaví celku Velkých Popovic. Ten po základní části skončil třetí, tedy hned za Bruslaři. Mladoboleslavští jej letos dokázali jednou porazit v (3:2) a jednou s ním prohráli po samostatných nájezdech (3:4sn). První zápas je na programu v pátek 15. února, doma pak můžete jít fandit v sobotu 16. února od 19.15 hodin.

JITKA ČECHOVÁ