Proč jste skončil na Admiře?
Ve stručnosti – podle představ vedení jsem už starý na to, abych tam působil. Domluvili jsme se proto na ukončení spolupráce.

Počítám, že se starý ještě necítíte. Jinak byste těžko odešel chytat stejnou soutěž do Zbuzan, kam vás přetáhl trenér Luboš Urban…
Luboše znám. Asi před dvaceti lety jsem pod ním působil v Xaverově, kde mě trénoval ve druhé lize. On byl tím koučem, který mi dal šanci. Naše známost je dlouhodobá. Věděl, co ode mě čekat. I tím, že jsem působil v jedné soutěži, tak mě viděl chytat a nemusel nějak extrémně zkoušet.

Takže to asi ani pro vás nebylo nějaké těžké rozhodování?
Nebylo. Avizoval jsem už dříve, že chci dál působit na úrovni třetí ligy či divize. Podmínky ve Zbuzanech jsou perfektní. Kádr velice kvalitní, s ex-ligovými hráči. Cítil jsem i zájem ze strany trenéra. Navíc pracuji ve Stodůlkách a do Zbuzan to mám asi deset minut autem. Nemusím tedy nikde extrémně cestovat.

Před vámi chytaly ve Zbuzanech samé brankářské osobnosti. Je to pro vás o to větší výzva zaujmout místo po Klímovi, Čontofalském či Winterovi?
Nevím, jestli to nazývat výzvou. S kluky, kteří tam byli před mnou, se jako plus minus vrstevníci známe. Všichni to jsou výborní gólmani a neřekl bych, že i Pavel Rams (druhý brankář Zbuzan) je nějaký hrozný gólman. Natolik snad umím chytat, že bych ostudu dělat neměl (smích). Zvučná jména přede mnou opravdu byla, snad na ně navážu.

Fotbalisté Libiše v Horkách bojovali, nakonec si ale z Boleslavska odvezli jen bod.
Zmrzlý šlágr jara rozhodl až rozstřel

Za Zbuzany už jste odchytal tři přípravné zápasy. Jaké dojmy jste nabyl?
Zatím jedině pozitiva. Zkušení hráči, kteří něčím prošli. Myslím, že s obranou jsme si sedli velice rychle. Zatím jsem spokojený i sám se sebou, protože jsem měl v prosinci nějaké drobné zranění. Ale dal jsem se docela brzy dohromady. Všechno ale ukáží až mistrovská utkání.

Na jaře jste zatím do mistráku nezasáhli. Kvitujete, že se nehraje v zimě a na zmrzlých terénech?
Lze na to pohlížet ze dvou úhlů. Na jednu stranu je zima a příprava sama o sobě dlouhá a všichni už bychom chtěli hrát. Mistráky mají přece jen jinou kvalitu. Na druhou stranu je asi lepší, že se nehraje. Fotbal by ztrácel na kvalitě.

Jeden z prvních zápasů o body, byť už ne ten zcela první, vás čeká proti Admiře. To bude asi hodně zvláštní zápas, že?
Na zápas proti lidem, které znám, jsem se strašně těšil a bral ho jako výzvu, rivalitu. Zápas nakonec přijde o kouzlo toho prvního za Zbuzany a hned proti Admiře, ale těším se na něj stále.

Rozešel jste se s Admirou v dobrém?
Ukončil jsem to v dobrém a podali jsme si ruce, byť jsem s jejich rozhodnutím nesouhlasil a chtěl na Admiře pokračovat. Mám tam rád prostředí, lidi okolo i mančaft. Možná jsem tam chtěl i ukončit kariéru, ale osud tomu chtěl jinak. Poznávám teď nový klub a zatím je vše perfektní. Věřím, že spolupráce bude fungovat k oboustranné spokojenosti.

Posila z článku
Václav Winter neváhal nad nabídkou mít pod palcem gólmany ve Viktorii Žižkov. Divizní Zbuzany se tak ze dne na den ocitly bez své jedničky. K vyřešení rébusu nakonec nebylo třeba složité hledání vhodného adepta, pomohl pouhý článek v médiu, které mapuje dění v pražském fotbale. Když si trenér Luboš Urban přečetl, že Petr Víšek po dvou letech v roli jedničky končí v Admiře, okamžitě svého dávného svěřence z Xaverova zkontaktoval. „Je to kvalitní gólman, který už má něco za sebou. Přesně takového potřebujeme,“ je Urban rád, že dohoda klapla.

FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko
Boleslav ve druhé půli zamrzla a doma znovu nevyhrála