„Šel jen po Eurech, na místě nechal všechny další cennosti jako zlato, české koruny, mobily. Naštěstí jich bylo jen čtyři sta," vyprávěl šokovaný předseda SK Slaný Zdeněk Hořejší, který si stejně jako celé vedení na renomé klubu zakládá a druhý den okamžitě zašel do banky, vybral z klubového účtu 400 Eur a dojatým Slovenkám obnos předal. Leckteré byly úplně bez prostředků.

Ušetřeny naštěstí zůstaly ostatní kluby. Zloděj měl totiž políčeno i na kabiny dvou německých klubů Guterslohu a Norimberku.

Modus operandi lumpa, jehož už nyní můžete poznat podle holé hlavy a velikosti zhruba 170–75 cm (shodli se na tom Slaňáci i jejich okradení předchůdci), zůstává velmi podobný.

Je drzý podobně jako Dalibor Vrána z filmu Vrchní, prchni! Jen housle si nebere, vystačí si s náhradními vložkami do dveří a zápisníkem.

Vetře se pod záminkou do domácího klubu ještě před začátkem utkání či turnaje, v nestřežené chvíli bleskově vymění vložku a pak, když jsou sportovci na hřišti, se do kabiny vrací a krade.

„Máme k dispozici dvě průmyslové kamery a díky záznamům si už dovedeme představit, kdo a jak to udělal. Na parkovišti se objevil v pátek hodně dopředu, už po dvanácté hodině, prošel si terén, a když se organizátoři začali scházet na hřišti, objevil se tam i on. Jednoho požádal, že je členem některé z výprav a že si potřebuje nabít telefon. V prázdné kabině áčka jsme mu to povolili a on se tak dostal ke všem klíčům," začala s popisem zlodějiny Zdeněk Hořejší.

Nezvaný host následně během okamžiku předvedl manuální zručnost, bleskově vyměnil vložky v zámcích třech kabin, nechal nové klíče na věšáku v kabině a zase se nenápadně začlenil do davu.

Dělal, že shání informace o hráčkách a psal si zápisky jako nějaký skaut.

Následně počkal, až se Bratislavanky převléknou a odejdou na hřiště. „Pak už to měl jednoduché, odemkl si a kradl. Naštěstí nemohl v německých kabinách, protože tam dívky byly a pak už odcházely, protože v pátek měly dohráno. Ostuda by byla ještě větší," ulevil si Hořejší.

Zloděj pak úplně klidně odkráčel směrem k sousednímu zimnímu stadionu, kde měl zřejmě zaparkováno. A možná tu byl už pár dnů předtím, protože na zimáku kdosi vykradl šatnu hokejistům Řisut.

Opět byla zavřená.

„Asi to udělal oboje. Při první návštěvě zřejmě zjistil, že se tu hraje mezinárodní turnaj fotbalistek, tak se vrátil," litoval Hořejší.

Ten si příště dá velký pozor a velký mezinárodní turnaj zajistí pořadateli s visačkami. A varuje ostatní sportovní kluby nejen ve středních Čechách.

„Nemyslím, že jsme nějak hodně chybovali, ale nebyli jsme dost ostražití, přestože jsme o jeho řádění četli. Podle mých informací může jít i o organizovanou skupinu, dávejte si velký pozor," dodal slánský předseda.