Zatímco mládežnické celky v okresních a krajských fotbalových soutěžích odstartují ostré mistrovské boje o tomto víkendu, jejich vrstevníci z FK Mladá Boleslav už své mistrovské podzimní boje rozehráli.

Ale nejprve zpět do krajských soutěží. Mladoboleslavskou kopanou budou letos reprezentovat v krajském přeboru dorostu pouze fotbalisté Mnichovohradišťského SK, v žákovské nejvyšší krajské soutěži pak hráči Kosmonos. Početní zastoupení pak hlásí I. A třídy. V dorostenecké nastoupí hned osm celků (Chotětov, Horky, DBSK, Bělá, Luštěnice, Benátky, Bakov a Dobrovice), v žákovské pak tři (SKP, Dobrovice a MSK).

Největší novinka je pak přichystána v okresním přeboru dorostu. Do něj pro letošní rok přibudou celky z Mělnicka. „K sedmi celkům z Mladoboleslavska se tak připojí celky Labského Kostelce, Velkého Borku, Obříství, sdružený tým Čečelic a Byšic. Skalsko pak bude hrát soutěž ve sdruženém družstvu společně se Mšenem. Týmy z boleslavského okresu pak dostanou vzhledem ke zvýšení výdajů na cestovné příspěvek ve výši dvou tisíc korun,“ vysvětluje předseda sportovně-technické komise okresního fotbalového svazu Ondřej Pechanec. Okresní přebor dorostu tak bude letos hrát dvanáct celků.

Ilustrační foto
Kam o víkendu za sportem

ZÁŘEZ V PŘÍBRAMI

Do mistrovských soutěží už vstoupily mládežnické celky FK Mladá Boleslav. Starší dorost U19 už má dokonce odehraná tři kola. A svěřencům kouče Martina Mrvíka se v nich nevedlo vůbec špatně. Na úvod doma porazili Teplice 2:1, poté přišla porážka v Příbrami 2:4 a naposledy dvoubodová výhra na penalty nad Zlínem.

Právě jediná porážka v dosavadním průběhu soutěže přinesla hořkou pachuť z výkonu rozhodčího. „Bohužel to, co se dělo po většinu druhé půle a hlavně po vstřelené brance na 1:2, se hodnotí velmi smutně. Musím uznat, že domácí tým hrál fotbalově a ukázal svoji kvalitu, ale bohužel náš tým nedostal od ligového rozhodčího Šimáčka žádný prostor vzdorovat a poprat se férově s dobrým soupeřem,“ komentoval zápas kouč Martin Mrvík.

Jeho svěřenci ale dokázali hodit porážku za hlavu a doma bodovat za dva body. A to i vzdor skutečnosti, že od 22. minuty prohrával po trefě Štěpánka. Za Boleslav totiž dokázal srovnat v 66. minutě Šimon, který původně nejspíš centroval, ale míč z jeho kopačky zapadl až do branky.

Pak už přišly velké chvíle boleslavského brankáře Zemana. Ten dokázal v následném penaltovém rozstřelu chytit všechny tři pokusy zlínských hráčů a byl hlavním strůjcem zisku bonusového bodu pro domácí.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Za urážku rozhodčí padl zákaz na lavičku a pokuta

OSMNÁCTKA POPRVÉ

Staronovou novinkou je znovuzavedení soutěží pro kategorii U18. V FK jí má na starost kouč Jan Navrátil. Úvodní zápas ale jeho hráčům nevyšel, když prohrál na hřišti Ústí nad Labem 1:4. Po trefě Gombáše hosté dokonce vedli, ale zbytek zápasu už dávali góly jenom domácí. 

„Poté jsme nezvládli závěrečnou fázi dvou standardních situací a dali soupeři možnost lacině otočit skóre ještě před koncem poločasu. Ve druhém dějství jsme neměli dobrou organizaci obranné fáze a hlavně nám chyběla větší agresivita a hladovost po vyhraných soubojích uvnitř vlastního pokutového území,“ hlásil kouč Navrátil.

MLADŠÍ DOROST

Stejně jako devatenáctka mají za sebou tři odehrané zápasy hráči šestnáctky. Oba domácí zápasy dokázali vyhrát v penaltách, stejně jako jejich starší kamarádi ale prohráli v Příbrami. Na rozdíl od osmnáctky pak zvládla šestnáctka svůj zápas v Ústí nad Labem. Odvezla si všechny tři body po výhře 2:0. Utkání se odehrálo za stálé převahy boleslavského celku, který poslal do vedení v 17. minutě Kohout. Pojistku pak přidal v 70. minutě Nykodým. Kouč Petr Huf pak dodal: „Vítězství nám zajistila dřina a nasazení. Je potřeba na ně navázat.“

Slaný B - Hostouň B 0:2.
Do kraje se přivalila béčka. Mají se ostatní bát?

Celostátní liga dorostu – 3. kolo

Boleslav U19 – Zlín 2:1 pk (0:1)
Branky: 66. Šimon – 22. Štěpánek. Rozhodčí: Hock. ŽK: 1:3. Diváci: 105.
Boleslav: Zeman – Jakub Novák, Horák, Kalabis, Komma – Pour (46. Para), Koubek – David Novák, Provazník, Moravčík (30. Křižák) – Šimon (79. Mrnka).

Boleslav U17 – Zlín 2:1 pk (1:1)
Branky: 5. Mašek – 37. Hrdlička. Rozhodčí: Vodrážka. ŽK: 2:2.
Boleslav: Kocmich – Bárta, Chleborád, Šmejda, Skramuský – Žádný (68. Baborák), Blažíček – Vozáb (62. Lupšák), Mašek, Plotnárek (34. Havlina) – Pech (50. Novák).

Česká liga dorostu – 1. kolo

Ústí – Boleslav U18 4:1 (2:1)
Branky: 31. Hudec, 44. J. Bechyně, 77. Mužík, 88. Růžička – 15. Gombáš.
Boleslav: Barták – Mrnka, Pátek, Mísař, Bičiště – Gombáš, Böhm – Motyčka (63. Kučera), Gracl, Milner – Vajgl (63. Drobný).

Ústí – Boleslav U16 0:2 (0:1)
Branky: 17. Kohout, 70. Nykodým.
Boleslav: Lichtenberg – Vlk, Rulc, Tichý, Šára, Kadlec (75. Rynekr), Snížek, Prajs, Nykodým (75. Chládek), Smejtek (67. Roháček), Kohout (55. Zima).

Ilustrační foto
Letní půst končí: startuje okresní přebor