FK Mladá Boleslav – Slovan Liberec 2:3

Fotbalisté Liberce zvítězili ve 25. kole první ligy na hřišti Mladé Boleslavi 3:2. Obhájce titulu tak vyhrál popáté za sebou bez inkasovaného gólu a bodově se dotáhl na třetí Jablonec a čtvrtou Olomouc. Vítězný gól dal Štajner v první minutě nastavení chvíli poté, co domácí srovnali. Podruhé za sebou se za Liberec dvakrát trefil Rabušic.

Boleslavský trenér Ladislav Minář byl po prohře 2:3 s Libercem hodně zklamaný. „Myslím si, že to pro nás bylo smolné utkání. Na hráčích bylo vidět, že se v tabulce chtějí přiblížit týmům jako je Liberec nebo Olomouc. Hrál se rychlý fotbal, ale v takovém utkání při podobné kvalitě týmů je klíčové jít do vedení. Proto považuji za důležitý moment neproměněný pokutový kop," narážel Minář na situaci z 29. minuty.

Domácí Jarolím z penalty trefil jen tyč a jeho dorážka nemohla platit, protože se mezi tím nikdo jiný míče nedotkl. „Na penaltu máme tři určené hráče a David je jedním z nich. Viděl jsem záznam, na kterém bylo vidět, že za Davidem je připravený na dorážku Lukáš Magera. Reakce hráče na odražený míč asi nemůže být automaticky taková, že ho pustí za sebe. Nechci za to Davida pranýřovat," řekl Minář.

Litoval spíše jiných individuálních chyb. „Mužstvo má kvalitu, hraje kvalitní fotbal, ale neumí se vyvarovat individuálních chyb a různých zkratů. Když už jsme si mysleli, že zápas skončí remízou 2:2, dostali jsme třetí gól," dodal Minář.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý ocenil kvalitu Mladé Boleslavi. „Soupeř byl zdatný, těžký a hrál dobře od první minuty. Sice nám nabízel šance do protiútoků, ale špatnými náběhy jsme je promarnili. Pak jsme přestáli pokutový kop a uklidnil nás gól před přestávkou," řekl Šilhavý.

Mrzela ho neproměněná šance Delargeho na začátku druhého poločasu. „Kdyby dal gól, nechci tvrdit, že by bylo rozhodnuto, ale s vedením 2:0 by se nám lépe dýchalo. Takto platil stav 1:0, domácí šli za vyrovnáním a dočkali se. Když Boleslav vyrovnala také na 2:2, asi nikdo nečekal, že dáme ještě třetí gól. Ale Jirka Štajner chce vždy vyhrát za každou cenu a povedlo se mu vstřelit tříbodový gól," doplnil Šilhavý.