Naposledy se Boleslav radovala z vítězství před necelým měsícem, kdy v kvalifikaci o Evropskou ligu porazila Skenderbeu. Od té doby nic. Přišel šokující výpadek v prvním kole HET ligy s Olomoucí, následovala prohra v pohárové odvetě, i porážka od pražské Sparty. Další fackou byl poslední zápas, bídný start modrobílých potvrdila remíza v Karviné. Teď Středočeši mají za úkol jedno – zapomenout a přehrát Liberec. 

„Remízu s Karvinou a vlastně celý začátek sezony potřebujeme odčinit teď s Libercem. Bude to vyhrocené utkání o hodně soubojích, fanouškům by se mohlo líbit. Je vcelku jedno, jestli vyhrajeme 1:0 nebo 3:2, ale musíme se soustředit celých devadesát minut a prostě zvítězit. Nic jiného nebereme,“ říká odhodlaně pro klubový web Patrizio Stronati, obránce Mladé Boleslavi.

Marek Janečka (vlevo) si hlídá míč před protivníkem.
Spálené šance, gól v závěru. A boleslavské čekání na výhru trvá

SLOVAN ZAČAL OBSTOJNĚ

Středočechy v cestě za první výhrou nečeká vůbec jednoduchý soupeř, pod Ještědem se do nové sezony vstoupilo v celkovém součtu dobře. Liberec na úvod porazil Zlín 1:0. Poté sice padl s Olomoucí (1:2), ale v posledním souboji se Spartou Slovan ukázal neskutečnou bojovnost, v devíti hráčích urval s Pražany remízu.

„Boj Liberce se Spartou jsem viděl ze sestřihu a v tom zápase se ukázala velká síla Liberce. Semkli se, bojovali jeden za druhého a bod si zasloužili. Určitě přijedou nabuzení a budou tu chtít předvést něco podobného. Je to tým, který hrál ještě nedávno základní skupinu Evropské ligy a to svědčí o všem,“ upozorňuje nadále Stronati.

Dočká se Mladá Boleslav prvních tří bodů? Pokud ano, bude to ta nejlepší injekce do dalších zápasů. Pokud ale znovu ztratí, start sezony už bude možné brát za zoufalý. Utkání začíná na Městském stadionu v Mladé Boleslavi ve 20.00.

Vzájemné zápasy Mladé Boleslavi a Liberce:
2016/2017
Boleslav - Liberec 3:0 (podzim)
Liberec - Boleslav 4:0 (jaro)

2015/2016
Liberec - Boleslav 4:2 (podzim)
Boleslav - Liberec 2:2 (jaro)

2014/2015
Liberec - Boleslav 0:0 (podzim)
Boleslav - Liberec 1:1 (jaro)

2013/2014
Boleslav - Liberec 4:0 (podzim)
Liberec - Boleslav 2:2 (jaro)

2012/2013
Liberec - Boleslav 2:0 (podzim)
Boleslav - Liberec 2:3 (jaro)

Petr Vrabec.
Petr Vrabec: Nad nabídkou z Úval jsem neváhal