Ten v realizačním týmu zůstává. A jaké tedy vlastně bude v Boleslavi rozdělení kompetencí? „Já jako sportovní manažer budu mít plnou zodpovědnost za chod týmu, Martin Svědík bude vedený jako trenér a jako asistenta máme Petra Čuhela," popisuje Dušan Uhrin nový model vedení u boleslavského áčka, s tím, že tým během zápasu povede on. Svědík se ale k týmu připojí až v průběhu letní přípravy. Momentálně je s národním týmem do jedenadvaceti let, který se chystá na mistrovství Evropy.

Mladá Boleslav vstoupila do letní přípravy na nový ročník vůbec jako první ze všech prvoligových celků. „Na vině je naše účast už ve druhém předkole Evropské ligy," vysvětluje Uhrin. A jedním dechem pokračuje: „Na přípravu máme asi čtyři týdny. Ideální by bylo týdnů šest, ale věřím, že se s tím dokážeme poprat a hráče na sezonu dokážeme dobře připravit."

NA MÍSTĚ ČINU. Dušan Uhrin mladší je zpátky v Mladé Boleslavi.
Dušan Uhrin je zpátky v Boleslavi. Jako generální sportovní manažer

Uhrinův realizační tým ale převratné zemětřesení i vzhledem k výše popisované kvalitě kádru nechystá. „Chtěl bych jednu až dvě posily. Na dvou postech potřebujeme posílit. Ale více neřeknu, aby nám vytipované hráče nevyfoukl někdo ze silné trojice," nechtěl být konkrétní Uhrin. Nicméně dodal: „Aktuálně má Boleslav třicet hráčů, nám jich bude stačit něco přes dvacet. Takže nějaké odchody nastanou."

Z Valiho se stal na dovolené Lavi
Návštěvníkům středečního tréninku se mohlo z dálky zdát, že přeci jenom jedna nová posila do kádru Mladé Boleslavi dorazila. Hráč s výrazným blonďatým přelivem totiž v jarní části v kádru čtvrtého celku nejvyšší české soutěže žádný nefiguroval. Že by Lavi? Při bližším pohledu na hřiště se však dalo zjistit, že to není Lavi ale Vali. Jiří Valenta si totiž během letní dovolené pořídil novou frizúru…

Na úvodním tréninku se tak objevili pouze tři staronové tváře. „Z druholigových hostování se nám vrátili z Pardubic Tomáš Ladra a Antonín Křapka a z Ústí Jiří Kateřiňák," prozradil manažer komunikace boleslavského FK Jiří Koros. A pokračoval: „Svolení k hledání angažmá má aktuálně jenom brankář Jan Šeda." Místo něj přijde do Mladé Boleslavi odchovanec Příbrami Martin Jedlička, jenž se připravuje s českou dorosteneckou reprezentací na červencové ME U19 konané v Gruzii.

Trio Vejmola, Stronati a Nečas je pak na Euru zmiňovanou jednadvacítkou. Na tréninku ještě chyběli ze zdravotních důvodů Jan Kysala a Laco Takács, cizinci Levin, Golgol a da Silva se k týmu připojí dnes. „A reprezentanti Mareš s Přikrylem mají po srazu národního týmu o týden delší dovolenou," dodal Koros.

Daniel Hájek ještě v dresu Hořovicka.
Osm gólů? Levné to nebude, smál se nezadržitelný Hájek