Před týdnem se to mohlo zdát jako utopie. Tomáš Řepka v dresu divizní Dobrovice. Po týdnu však dostává jeho možné angažmá ve městě cukru dosti reálné obrysy.

„S Tomášem jsme se již sešli a řekli si, co bychom si od něj slibovali. Ta jednání jsou, myslím, na dobré cestě. Ve středu se tu byl dokonce podívat na hřiště a zázemí," řekl k probíhajícím jednání manažer dobrovického klubu David Čáslava. Jeho klub zatím figuruje coby nováček divizní soutěže po podzimu na devátém místě. O víkendu si dokonce střihl přátelský zápas s prvoligovým Hradcem Králové. Ten favorit vyhrál v generálce na Gambrinus ligu 4:0.

Kdy se ale v případě Řepky rozhodne? „Myslím, že někdy uprostřed příštího týdne by mělo být jasno," dodal Čáslava.

Děj na přestupovém trhu samozřejmě nemůže nechávat v klidu ani trenéra Jiřího Marušku. Ten už má v kádru tři hráče s ligovými zkušenostmi Martina Zbončáka, Tomáše Cigánka a Jiřího Gábu.

Hvězda typu Řepky, to je však ještě větší kalibr. „Samozřejmě každý trenér by měl rád tak skvělého a zkušeného stopera ve svém týmu," těší se na možný příchod tvrdého obránce kouč Maruška, který od prvních chvil bral možnost angažování někdejšího reprezentanta vážně: „Znám vedení našeho klubu a vím, že nestřílí slepými, že nejde o žádný reklamní tah."

Řepku však předchází pověst bouřliváka, zvládne jej Maruška ukočírovat? „S Tomášem se osobně neznám, ale já nedám na žádné pomluvy a na to, co se říká v televizi už vůbec ne," řekl Maruška. „Pro něj to bude spousta nových věcí, přeci jenom jsme pořád klub na amatérské bázi, ale Tomáš je profík, takže bych žádné obavy neměl," dodal dobrovický kouč.

Jeho cíle by se ani po možném příchodu zvučné posily neměnily. „Jsme sice nováček, ale já jsem už před soutěží říkal, že mým cílem je být do pátého místa. Nebýt několika zbytečných ztrát hlavně na domácím hřišti, tak jsme lepší než devátí.Cíl na jaro ale zůstává stejný, tedy do pátého místa," řekl na závěr Maruška, který možná už v příštím týdnu přivítá na tréninku novou tvář…