Fotbalový krajský přebor i I. A třída už své jarní zápasy rozehráli před dvěma týdny. O tomto víkendu roztočí svá kola naplno i nejnižší krajská soutěž – I. B třída.

V její středočeské skupině B je to souboj sedmi týmů z Mělnicka proti sedmičce zástupců sousedního Mladoboleslavska. Kdo s kým změří síly v prvním jarním kole a jaké dává týmům ve víkendových bojích experti Deníku?

Rejšice – Kosořice (sobota, 15 hodin)

Derby z největších! Po silnici se dostanete z kosořického hřiště na sousední rejšické po dvoukilometrové procházce. A v tomto prestižním klání se dá očekávat i nadstandardní divácká návštěva a kulisa.
Rejšičtí hráči, držící po podzimu třetí místo, tajně pošilhávají po postupu. Jejich výhodou je, že mohou útočit ze dvoubodového zákrytu za dvojicí vedoucích celků.
Kosořice se budou muset celé jaro obejít bez klíčového záložníka Antonína Kiceluka, který si v zimní přípravě zlomil klíční kost a na jaře se na trávníky nepodívá.
Tip Deníku: 2:0. Podzimní zápas: 3:0. Rozhodčí: Vyhnal.

Luštěnice – Labský Kostelec (so, 10.30)

Hráči Labského Kostelce si budou muset v prvním jarním kole po zimním spánku trochu přivstat, protože v Luštěnicích se hraje o sobotách dopoledne. Oba soupeři tak kopnou do balonu z celé I. B třídy jako vůbec první.
Na jaře se v Kostelci radovali hosté z výhry 3:1 a tak má aktuálně devátý celek tabulky tomu šestému, co vracet.
Tip Deníku: 1:1. Podzimní zápas: 3:1. Rozhodčí: Hurych.

Dolní Bousov – Kosmonosy (so, 15)

Další derby, tentokrát opět Mladoboleslavské ze spodních pater tabulky. Kosmonosy posílené o střelce Plintoviče budou chtít zopakovat podzimní výhru z domácího hřiště.
Rozhodně je ale nečeká nic snadného, neboť ani Bousov nemá bodů na rozdávání a desáté příčce má před svým sobotním sokem čtyřbodový náskok. Případnou výhrou by se tak hráči z kopce na Boleslaví přiblížili Dolnobousovskému SK na rozdíl jediného bodu.
Tip Deníku: 2:0. Podzimní zápas: 0:2. Rozhodčí: Vinter.

Záryby – Bělá  (so, 15)

Kdo už vůbec nemá body na rozdávání jsou fotbalisté Záryb.
Ti se v sobotu představí domácím fanouškům v souboji s Bělou pod Bezdězem. Ta se drží po podzimu, pro někoho možná překvapivě, na páté příčce v tříbodovém dostřelu na vedoucí duo. Naopak domácí se budou chtít co nejrychleji dostat ze sestupové třinácté pozice.
Otázkou zůstává, jakou sestavu budou mít domácí k dispozici. Kvůli nízkému počtu hráčů totiž odehráli z posledního přípravného zápasu jen poločas, a to mluví za všechno.
Tip Deníku: 1:4. Podzimní zápas: 1:4. Rozhodčí: Říha.

FC Mělník – Pěčice (so, 15)

Sedmý FC Mělník hostí druhý celek tabulky na mělnické umělce, kde odehraje i příští kolo s Rejšicemi. V Pěčicích i přes druhé místo po podzimu na postup nemyslí. „Chceme sázet na vlastní odchovance,“ hlásí předseda Pěčic Karel Ramharter s odkazem na odchod dvou hlavních opor týmu – Pavla a Josefa Kandráčových.
V domácí sestavě by naopak neměl chybět navrátilec Šmída, který v zimě potvrzoval svou pověst kanonýra.
Tip Deníku: 2:2. Podzimní zápas: 1:3. Rozhodčí: Drábek.

Řepín – Vysoká (ne 15)

Také v neděli se mohou fandové, tentokrát v Řepíně, těšit na derby. Na půdu čtvrtého podzimního celku totiž přijede osmá Vysoká. V srpnu se oba celky rozešly smírně po remíze 2:2. Domácím bude chybět zraněný střelec Štrupl a také stoper Vaněček. Naopak se určitě představí čtveřice zimních posil.
Tip Deníku: 1:2. Podzimní zápas: 2:2. Rozhodčí: Černý.

Byšice – Pšovka Mělník (ne, 15)

Poslední zápas kola a druhé Mělnické derby. Zápas posledního s prvním. Domácí se však ani lídra soutěže nebojí.
„Určitě chceme doma porazit Pšovku, neprohrát v Kosmonosích a potvrdit to doma s Bělou. Tyhle tři zápasy bereme jako stěžejní,“ ví asistent trenéra Byšic Petr Proksch, že bez úspěšného vykročení bude záchrana ještě daleko obtížnější.
Tip Deníku: 1:3. Podzimní zápas: 1:1. Rozhodčí: Laštovička.