Mnichovo Hradiště – Druhé kolo měla na programu také fotbalová I. A třída. Do ní vstoupil ještě vloni přeborový Mnichovohradišťský SK dvěma vyhranými zápasy. „S bodovým startem jsme určitě spokojeni, herně je ale ještě na čem pracovat. Máme v týmu hodně mladíků, a ti se musí ještě otrkat,“ hlásil spokojeně předseda MSK Tomáš Ježek, který po konci kouče Jana Broschinského musí v úvodu nové sezony zaskakovat i v pozici trenéra. Avšak záskok je to zatím úspěšný. 

Po výhře na hřišti rezervy Českého Brodu vyšla Hradišti i domácí premiéra, když porazilo 3:2 Uhlířské Janovice. „Za první poločas jsme si asi zasloužili vyhrát. Měli jsme v něm asi čtyři tutovky, bohužel jsme z nich vytěžili jenom jeden gól,“ litoval zahozených šancí svých svěřenců kouč MSK. Těm ale skvěle vyšel vstup do poločasu druhého, když po dvou minutách zvýšil náskok domácích na dvoubrankový Rakouský. Hosté dokázali snížit Markem, ale domácím vrátil náskok v 64. minutě Horák. „Už jsme si mysleli, že to v pohodě dohrajeme, ale soupeř čtvrt hodiny před koncem snížil na rozdíl jediného gólu a posledních deset minut nás hodně mačkal. Naštěstí jsme ale dokázali výhru ubránit,“ mohl si po zápase ulevit hradišťský lodivod.

Příprava: Žerčice - Sporting Mladá Boleslav B.
Strašnovu generálka nevyšla

Lysá nad Labem – Smolný zápas odehrály Luštěnice v Lysé nad Labem. „Zápas se pro nás od začátku nevyvíjel vůbec dobře. Domácí překopávali naší obranu, s čímž jsme měli problémy, ale podržel nás brankář Řezáč,“ říká k úvodu utkání kouč hostů Jindřich Holický. Pak se ke slovu dostali i jeho svěřenci, ale jejich šance končily buď mimo nebo v náručí brankáře Rathouského. Po změně stran ale udeřili domácí. A to hned dvakrát během pěti minut. „Rozhodčí posoudila souboj našeho obránce s útočníkem jako nefaulový a jejich hráč pak v klidu uklidil míč k tyči. Druhý gól padl po standardce, kdy se hlavou trefil krásně do šibenice Sosnovský,“ popisoval obě inkasované branky trenér Luštěnic.

Ten se mohl společně se svým týmem radovat ze snížení, když se nádherně trefil z voleje Cepka. A v závěru pak vzplanuly vášně. „Z našeho závěrečného náporu přišla podle mě jasná penalta. Sklepnutí Holčapka si zpracoval před brankářem Miškovský a byl zezadu povalen snad třemi domácími hráči. Ale paní rozhodčí penaltu nepískla,“ popisoval klíčový moment zápasu Jindřich Holický. Ten byl nespokojený tak, že byl z lavičky dokonce vykázán. V zápise o utkání pak jsou zapsány jeho údajné urážky na adresu hlavní rozhodčí Navrátilové. „Proti tomu se musím důrazně ohradit! Zaklel jsem si, to ano, ale pomezní rozhodčí hned volal hlavní. Do zápisu mi pak napsala nějaké urážky. To s tou plotnou jsem jí řekl, až potom, to uznávám,“ nebyl spokojený se zápisem o utkání Jindřich Holický.

Útočník Roman Bednář.
Lhota nemá dost. Přivedla i Romana Bednáře!

Kosmonosy – Devět branek, vyloučení a drama do poslední minuty. To vše přinesl zápas druhého kola fotbalové I. A třídy v Kosmonosech, kde se představil nováček z Českého Brodu B. A byli to právě hosté, kteří si po výhře 5:4 připsali premiérové body v soutěži, zatímco domácí nenavázali na bodový import ze Sázavy.

Za prvním vítězstvím vykročila českobrodská rezerva opravdu ve velkém stylu. Už během úvodních pětatřiceti minut si dokázala vypracovat luxusně vypadající čtyřbrankový náskok. A utkání se zdálo být rozhodnuté.

„První poločas se stal naší noční můrou,“ vyprávěl po utkání trenér Kosmonos Michal Mašek. „Udělali jsme spoustu hrubých individuálních chyb, nepokrývali jsme prostory, které jsme měli, a ještě ke všemu, do čeho hosté kopli, spadlo nám do branky. Prostě poločas blbec.“

Domácí však ještě brankou do přestávky vykřesali jiskřičku naděje. Tu přiživili z kraje druhé půle, kdy vstřelili druhý gól. Pak se ovšem nechal hloupě vyloučit hostující stoper Balík a to byla další šance pro domácí, aby s výsledkem ještě něco udělali.

Paradoxně to však byl ale opět Brod, který i přes oslabení vstřelil svou pátou branku. Kosmonosy sice záhy odpověděly a necelých deset minut před koncem ještě vstřelily kontaktní branku, ale to už bylo z obou stran vše.

„Druhý poločas kluci předvedli něco nevídaného. Totální ofenzíva po celých pětačtyřicet minut, nasazení na pokraji sebeobětování a neskutečné vydání se ze všech sil. Bohužel k úplnému obratu to nestačilo. Při troše štěstí jsme mohli sahat po remíze. Ale klobouk dolů před celým týmem za předvedený výkon,“ popsal trenér Kosmonos, jak se jeho jedenáctka ve druhé části marně prala o body.

Trenér Brodu Jindřich Stejskal své svěřence pochopitelně hlavně chválil. „Náš mladý tým předvedl opět skvělý a obětavý výkon. V prvním poločase jsme se blýskli v útoku a v tom druhém jsme ukázali svou kvalitu i při bránění. Kluci tak opět zaslouží velkou pochvalu a těší mě, že tentokrát to bylo už i s vítěznou tečkou.“

Fotbalisté Mladé Boleslavi nebodovali ani ve třetím domácím utkání v novém ligovém ročníku.
Místo restartu propadák. Vyvodíme důsledky, slíbil Uhrin po porážce 0:3

I. A třída – 2. kolo

MSK – Uhlířské Janovice 3:2 (1:0)
Branky: 27. Charvát, 48. Rakouský, 64. Horák – 58. Marek, 77. Vinický. Rozhodčí: Žaba. ŽK: 4:1. Diváci: 150.
Hradiště: Ježek – Altman, Bajer, Hofman, Horák (87. Čurej), Charvát (90. Habr), Krejza, Rakouský (63. Marek), Svoboda, Vegricht (63. Nohýnek), Maryška (75. Prokorát).

Lysá n. L. – Luštěnice 2:1 (0:0)
Branky: 51. Kubín, 56. Sosnovský – 61. Cepka. Rozhodčí: Navrátilová. ŽK: 2:4. Diváci: 140.
Luštěnice: Řezáč – Holčapek, Hůlka, Pavlíček, Fidrich, Grus, Lada, Cepka, Hrdlička, Jakubův, Korec (61. Miškovský).

Pěčice – Pšovka ME 5:0 (1:0)
Branky: 15. a 72. Valenta, 48. a 63. Hubač, 50. Kořínek. Rozhodčí: Hes. ŽK: 2:1. Diváci: 70.
Pěčice: T. Dufek – M. Tůma, O. Novák, V. Novák (67. Mulač), Heřmanský – Král, Volf, Hubač, Valenta (79. J. Tůma).

Kosmonosy – Český Brod B 4:5 (1:4)
Branky: 67. a 82. Kozma, 43. Sítař, 47. Žďánský – 18. a 64. Šťastný, 27. a 32. Hanzl, 35. Souček. Rozhodčí: Velebil. ŽK: 2:2. ČK: 56. Balík (ČB). Diváci: 95.

Na Mohelce se objevilo Čapí hnízdo
Na Mohelce se objevilo Čapí hnízdo