JAN HÁJEK

Devět let už fotbalisté Mladé Boleslavi nezvítězili na půdě Příbrami. A nepodařilo se jim to ani v sobotu v rámci 18. kola první ligy. Všechny body zůstaly u Litavky.

„Prohráli jsme si to sami. Góly soupeři sami nabízíme triviálními chybami a vpředu nejsme schopni se prosadit," láteřil na své svěřence po středočeském derby boleslavský trenér Karel Jarolím.

Ten, stejně jako trojice hráčů Hruška, Navrátil a Wágner v minulosti v Příbrami působil. Domácí však chtěli body více. Už v první půli je po rychlém kontru za vítězstvím nasměroval Pilík, když zakončil netradičně hlavou centr Zemana. Po změně stran pak rozjásal hrstku fanoušků i Roman Bednář.
„Dostáváme stupidní góly. Nejprve laciná ztráta a rychlý protiútok, k tomu tam mělo být více důrazu v hlavičkovém souboji. Ve druhé půli máme převahu, ale znovu strašnou chybou nabídneme soupeři rozhodující gól. Snahu hráčům nemohu upřít, v poli to bylo slušné, ale bez gólového efektu," dodal Jarolím.

„Hned v úvodu jsme přežili velkou šanci Skaláka, pak jsme dali gól a Zeman mohl zvýšit. Do druhé půle lépe vstoupila Boleslav. Její hráči si chodili pro fauly a do našeho vápna létalo hodně míčů. Ale zvládli jsme to," shrnul nejdůležitější okamžiky zápasu příbramský lodivod Pavel Tobiáš.

Boleslavští se za pozornou obranu domácích dostávali jen velmi těžko. Kromě zmiňované šance Skaláka, který běžel sám na příbramského brankáře, v prvním poločase Boháče prakticky neohrozili. Zato Příbramští byli na polovině svého soupeře velmi často a dostali i prostor k pobavení diváků novými signály z rohů. Gól z nich však tentokrát nevytěžili.

Ve druhém poločase převzali aktivitu hosté. O možnost vyrovnání, či později alespoň snížení, se však připravili vlastní nepřesností.

„Druhý gól rozhodl. Vyplynul z naší důslednosti. Už na Spartě jsem říkal, že Bednář se Zemanem jsou padesát procent naší ofenzivy a dnes se ukázalo, že jsem nelhal," poukázal Tobiáš na fakt, že tentokrát nebyl při stavění sestavy vázán žádnými dohodami mezi kluby. Zeman připravil svými centry obě branky, tu druhou pro Bednáře, který tak mohl oslavit premiéru v příbramském dresu .

„S Romanem jsem spokojen, měl to proti dvěma stoperům těžké. Svedl obrovskou porci soubojů a pak ukázal, že umí být v pravou chvíli na správném místě," chválil zkušeného útočníka Tobiáš.