1. V čem je podstata hry?

Soutěžící od března do června tipují každý týden výsledky deseti vybraných víkendových fotbalových utkání, které redakce vypíše na tiket pro příslušné kolo a otiskne ho ve vašem Deníku. Tipuje se výsledek po devadesáti minutách hry: 1 výhra domácích, 0 remíza nebo 2 výhra hostů. Tikety s dvojtipy 10 nebo 02 budou brány jako chybné a nebudou započítány.

2. Jak se do hry zapojit?

Vyplňte a vystřihněte z Deníku hrací kupon, který v novinách najdete vždy od pondělí do středy. Své tipy pak doručíte do páteční 17. hodiny do redakce Boleslavského deníku (Železná 107, MB), nebo nejpozději se čtvrteční zavírací dobou na sběrné místa, jejichž seznam přinášíme u kuponu. Hráči mohou soutěžit také na internetu na adrese www.denik.cz/fortunatipliga. Poprvé ale musíte vždy tipovat přes kupon z novin, abychom vás mohli zaregistrovat a přidělit startovní číslo. Podruhé pak už smíte hrát na webu, kde je uzávěrka tipů v pátek v 16 hodin. Průběžné pořadí po každém soutěžním kole najdete vždy ve středečním vydání Deníku.

3. Jak se budou tikety hodnotit?

Za každý správně natipovaný zápas připisujeme dva body, za špatně natipované utkání naopak ubíráme jeden bod. Za celý tiket tak můžete získat až dvacet bodů, ale také minus deset, pokud neuhodnete ani jeden zápas. Pokud se některý z vybraných zápasů nesehraje, nedohraje či odehraje už před víkendem, nedostanou za něj hráči žádný bod. A pozor! Deník současně přichází s novinkou: dvěma bonusovými body pro každého hráče, který spolu s tipy odevzdá i speciální číselný kód otištěný v Deníku. Tento kód mohou vložit do svého tiketu i hráči na webu.

4. Co bude rozhodovat o vítězi při rovnosti bodů v jednotlivých kolech?

Prvním rozhodujícím faktorem je takzvaná Supertrefa, v níž hráči tipují celkový součet branek, které padnou v deseti vybraných utkáních pro každé kolo. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden přesně netrefí Supertrefu, rozhodne bližší tip skutečnému počtu vstřelených branek. Pokud by se dva nebo více tipujících přiblížili Supertrefě stejným rozdílem, přistoupíme na „pravidlo první chyby". Tedy u tiketů těchto tipujících půjdeme odshora dolů a tiket, který bude mít první chybu, vypadává ze šance na cenu v daném kole. Pokud se budou tikety shodovat i v chybně tipovaných zápasech, stane se vítězem více hráčů.

5. Co rozhodne o celkovém vítězi při rovnosti bodů v dlouhodobé soutěži?

Během soutěže to v celkovém pořadí bude vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude rozhodovat součet tipů Supertrefy ve všech kolech. Pokud by žádný ze soutěžících netrefil správný počet vstřelených branek ve všech vybraných utkáních Fortuna TIP ligy, určí se pořadí podle toho, kdo byl tomuto počtu nejblíže. Pokud by se daní soutěžící přiblížili skutečnému počtu gólů stejným rozdílem, stane se vítězem více hráčů.

6. O co se hraje?

Celkový vítěz získá unikátní a sběratelsky velmi hodnotnou cenu: originální dres českého národního týmu podepsaný hvězdami reprezentace. Zajímavé ceny však čekají i na šampiony jednotlivých kol.

O co hrajeme?
Celkový vítěz třináctidílné soutěže získá originální dres české fotbalové reprezentace podepsaný hvězdami reprezentace. Dále pak velký sud piva Rohozec od stejnojmenného pivovaru. Připraveny jsou další ceny od partnerů soutěže. Zkrátka nepřijdou ani výherci jednotlivých kol. Ti dostanou mimo jiné i sázenku za 100 korun od Fortuny.