„Gól jsem dal, to je sice pěkné, ale měl jsem tam i další dvě příležitosti, jenže Berky mi je chytil,“ mrzelo Lukáše Mageru po zápase. Zahozenými šancemi v kabině rozlítil generálního manažera a trenéra Dušana Uhrina mladšího. „Nedivím se mu, po těch dvou domácích porážkách jsme potřebovali naplno bodovat. Nepovedlo se nám to, a je to škoda. Ale Karviná není jednoduchý soupeř,“ uznal Magera.

Loni na podzim kapitán se poprvé v novém ročníku objevil v opět pozměněné základní sestavě a po necelé hodině hry potvrdil, že i přes svou výšku je skvělým technikem. V šestnáctce místo naznačené střely levačkou zasekl a druhou nohou poslal technicky míč neomylně k zadní tyči.

Druhý boleslavský gól v podzimní části nakonec nebyl vítězným. Karvinští podnikli v 86. minutě bleskurychlý výpad, na jehož konci stačil Moravcovi jediný dotek k vyrovnání.

„Už nebylo moc času, takže mě trenér posunul z obrany do zálohy, Ramirez to vepředu hezky oživil a nakonec vlastně přihrál na ten můj gól,“ připomněl si sladké vyrovnání karvinský rychlík Jan Moravec. I on v závěru cítil, že je Boleslav nervózní. „Ještě nebodovali, tady jim začaly proklouzávat body mezi prsty a my cítili, že to můžeme otočit. Nakonec je to sice bod, ale myslím, že zasloužený, a že jsme utkání zvládli. Věděli jsme, že nás budou v poli přehrávat, protože jsou na balonu hodně silní, ale my se soustředili na brejky. Máme vepředu Wagyho (útočníka Wágnera), který umí balon podržet a sklepnout, na to jsme spoléhali,“ přibližoval po zápase Moravec.

Muž, který se hodně přičinil o to, že Karviná stále „žila“, byl ovšem gólman Martin Berkovec. V utkání chytil tři tutovky, z toho dvě Magerovi. „No, po utkání jsme se o tom trochu bavili, on to při té brance udělal perfektně, ani to nebyla rána, ale chytře to zatočil na zadní tyč. Pro mě nejhorší moment byl, když tam pak odkudsi vyletěla ta skrytá střela a já v protipohybu balon ještě vytáhl jednou rukou ven. Tam mi bylo asi nejhůř,“ ohlížel se Berkovec za rozhodujícími okamžiky.

MFK Karviná – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 86. Moravec – 59. Magera. Rozhodčí: Královec – Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Šisler – Takács, Čmovš, Matějovský. Diváci: 4025.

Karviná: Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Šisler, Janečka (78. Ramirez) – Štepanovský (70. Čolič), Panák, Kalabiška – Wágner (90+2. Lischka). Trenér: J. Weber.

Ml. Boleslav: Vejmola – Pauschek, Čmovš, Stronati, Fabián – Rada (55. Komličenko), Takács – Přikryl, Matějovský, Klobása (72. Jánoš) – Magera (83. Babalj). Trenér: Uhrin.