Při pohledu na tabulku I. B třídy se dá těžko věřit, že fotbalisté Kosmonos na začátku sezóny tuhle soutěž vedli.

Jejich poslední vítězství se datuje na začátek října, od té doby všech osm zápasů prohráli a po 15. kole poprvé spadli do pásma sestupu. „Výsledky jsou špatné, ale nepanikaříme. Hrajeme zkrátka to, na co máme“, zůstal nad věcí trenér Karel Tichý po porážce 0:1 s po podzimu posledními Byšicemi.

„Doplácíme na to, že spousta kluků dělá vysokou školu nebo pracují na směny, prakticky se sejdeme na tréninku kompletní vždycky až v pátek. Ale to je obecně problém amatérského fotbalu, nejen nás“, dodal Tichý.

Situace Kosmonos není růžová i proto, že mužstvo hraje jarní část značně oslabené. Přestoupili a ukončili hostování Holický (Bělá), Mašek (Benátky), Kohout (Horky) a Kvajsar (Skalsko) – všechno klíčoví ofenzivní hráči. Jedinou posilou je Plintovič z třetitřídního Sportingu Mladá Boleslav.

„Proti Byšicím jsme hráli na nakopávané míče, ty ale bez klasického útočníka v sestavě nikdo nedokázal využít“, povzdechl si šedesátiletý kosmonoský trenér poté, co skončil zápas hraný v bláznivé větrné smršti a krupobití. Zatímco kosmonoskou síť napnul z trestného kopu Čurda, tu byšickou napínal celý zápas jen prudký severák. „Podmínky byly pro oba stejné, na to porážku nesvádíme“, odmítl alibi Karel Tichý.

KAREL JEDLIČKA