Horky nad Jizerou – Vítězné tažení fotbalistů Horek nekončí ani postupem do krajského přeboru. Nováček vyhrál i na hřišti Libiše, která na jaře působila o dvě úrovně výš.

Co se skóre týče, bylo hotovo před přestávkou. V 17. minutě proměnil Bohumil Nádeníček penaltu poté, co domácí Malák ze strany podrazil Mynáře. Zato dvě tutovky Libiše gólem neskončily. Šenkeřík trefil po zasekávačce vymazleným obloučkem břevno a i Šobr sám před Durovem zkoušel lob, brankář Horek však jednou rukou jeho úmysl zmařil.

„Domácí měli první poločas převahu, na naší straně bylo moc zkažených předfinálních přihrávek, nebo kluci zakončovali, když mohli ještě sklepnout pro spoluhráče. Druhý už byl v naší režii,“ povšiml si horecký trenér Aleš Kohout. Až ve 36. minutě Mynářův centr umístil hlavou do sítě postavou nevelký Jiří Horák.

I. A třída: Pěčice - Pšovka Mělník.
Sudí prý odepřela Luštěnicím penaltu

Zápas vzápětí zdramatizoval Zdeněk Šenkeřík, když na bližší tyči zúročil Adenubiho sprint po lajně a přízemní centr. „Škoda další šance, kdy jsem to měl na hlavu do záklonu,“ mrzelo hrajícího kouče Libiše.

Druhá půle už na výsledku nic nezměnila. Suverénní Horky dovolily domácím jen Peškovu hlavičku po trestném kopu. Ani hosté své brejky nedotáhli. Nádeníček hlavičkoval Zahálkův centr z malého vápna těsně nad a když navrátilec z pražské Admiry vyhrál souboj s brankářem, nepropálil Doležal dvojblok libišských beků na brankové čáře. V 76. minutě po Mynářově přímáku sklepl míč Šťastný pro Korce a i ten zblízka minul. Libiš rozpoutala závěrečný nápor pozdě a nic z něj nevytěžila.

„Věděli jsme, že krajský přebor nebude lehká soutěž. Zatím se to potvrzuje,“ řekl Zdeněk Šenkeřík. „My jsme rozjetí, vítězná vlna z A třídy se nezastavila ani přes letní přípravu,“ těšilo naopak Aleše Kohouta ze zatím stoprocentních Horek. 

Nováčka posílil kromě Nádeníčka ještě benátecký Klain, vracející se k fotbalu po zranění. Až na náhradního gólmana Januru zůstal kádr pohromadě. „Další pokračování zvažuje Radek Šimek. Přál bych si, aby zůstal a nemusel jsem se na lavičce pořád v 45 letech rozcvičovat já,“ usmíval se Aleš Kohout.

Příprava: Žerčice - Sporting Mladá Boleslav B.
Strašnovu generálka nevyšla

Rejšice – Nevyšlo to. Fotbalisté Rejšic se o víkendu v rámci druhého kola krajského přeboru poprvé představili před vlastními příznivci. Podzimní domácí premiéra to byla nevydařená, svěřenci trenéra Miroslava Hrušky nestačili na Lhotu a prohráli nejtěsnějším rozdílem 0:1. O jedinou branku utkání se postaral už v 11. minutě hostující posila František Klíma, který na Boleslavsku hrával a pro nový tým vypsal prémii. SK tak má zatím jen bod za prohru na penalty z úvodního kola, na tříbodovou výhru Rejšice stále čekají. V dalším kole přeboru jede tým do Tuchlovic.

Krajský přebor – 2. kolo

Libiš – Horky 1:2 (1:2)
Branky: 40. Šenkeřík – 17. z PK Nádeníček, 36. Horák. Rozhodčí: Burian. ŽK: 1:2. Diváci: 144. Střely na bránu: 5:4. 
Horky: Durov – Zahálka, Karásek, Šťastný, Klain – Smetana, Horák – Doležal (58. Baster), Mynář (80. Hlaváček), Korec (85. Jerochin) – Nádeníček.

Rejšice – Lhota 0:1 (0:1)
Branka: 11. F. Klíma. Rozhodčí: Myška. ŽK: 5:2. Diváci: 89.
Rejšice: Roudnický – Kopecký, Kučera, Herman (86. Bým), Bělík, Sameš (66. Zörkler), Pečínka, Karela, Zikmunda, Kořínek (66. Fingerhut), Maňas.

Útočník Roman Bednář.
Lhota nemá dost. Přivedla i Romana Bednáře!