Pořádně vyhrocený závěr zápasu byl k vidění v Doubravě. Tam hosté z Rejšic vedli zásluhou gólu brankáře áčka Filipa Roudnického, který zaskočil za béčko v poli, 1:0. „My jsme hráli dopoledne a na béčko mělo málo lidí, tak jsem šel vypomoci. V 53. minutě jsem šel na plac a za tři minuty jsem dal gól. Pak jsem ještě stihl dostat žlutou kartu,“ popisuje Roudnický, co všechno stihl během druhého poločasu na hřišti.

Drama vyvrcholilo pět minut před koncem. Po kontaktu domácího Šimíčka s Marešem odpískal sudí Vrabec, podle tvrzení hostů naprosto nesmyslně, přímý volný kop ze vzdálenosti dvaceti metrů. „My jsme už riskovali a poslali jsme vysokého stopera Dáňu Šimíčka na hrot. On si zpracoval míč na dlouhou nohu, a jak se po něm natahoval, tak ho obránce Mareš přitáhl za ruku. Nebyl to žádný brutální zákrok, ale faul to byl,“ viděl situaci v té době už vystřídaný a za brankou v dobrém výhledu stojící útočník Doubravy Jaroslav Bárta. 

I. A třída: Luštěnice - Pěčice.
Kosmonosy daly sporný gól, pak dostaly neregulérní

Něco jiného pak tvrdí hosté ve svém oficiálním protestu: „Rozhodčí si před koncem vymyslel trestný kop z hranice velkého vápna, který faulem nebyl, což přiznal i hráč domácích, který měl být údajně faulován. Po odpískání konce zápasu se nám hráči domácích omlouvali, že v tom nemají prsty a s výkonem rozhodčího nemají nic společného.“

Z přímého kopu vymetl šibenici Petr Koťátko, a vyrovnal tak na konečných 1:1. To zvedlo vlnu nevole na hostující střídačce, z níž byl následně vykázán zkušený Vladimír Rys. V zápise o utkání pak má od rozhodčího popsaný poměrně košatý repertoár peprných výrazů. Proti tomu se však Rejšičtí ohrazují v onom protestu: „…rozhodně však nevolil takováto slova, která nejsou v jeho slovníku jak v osobním, sportovním ani pracovním životě. Rozhodčího nazval syčákem.“

„Já jsem slyšel jenom strašný řev ze střídačky, která ale byla od incidentu dobrých šedesát metrů, takže nevím, co viděli. Ani já jsem neslyšel, co přesně na rozhodčího křičeli,“ dodává doubravský Jaroslav Bárta.

BAKOV VÍTĚZNĚ

Nástup Bakova do zápasu proti Kosořicím vyšel a po čtvrt hodině domácí vedli už 2:0. To ale bylo vše, co svým fanouškům toho dne ukázali. Téměř celý druhý poločas se navíc bránili atakům Kosořických, jejichž střelci ale naštěstí pro domácí nechali ostrou munici doma. 

Bělá doma přivítala vedoucí Chotětov, který byl rozhodně lepším týmem, což se mu ale nedařilo vyjádřit náskokem ve skóre. Domácí bojovali a za svou obětavost byli odměněni poločasovou remízou 2:2. O zisku tří bodů pro hosty rozhodl až šest minut před koncem vítězným gólem Souček.

Řepov bojuje se sestavou a v sobotu měl trenér Klain k dispozici pouze jedenáctku hráčů. Toho využilo kosmonoské béčko, které bylo během celého zápasu lepším týmem a pohodlně si dokráčelo k zisku všech bodů na venkovním hřišti.

Petr Kološ.
Petr Kološ odpovídal ON-LINE

Do Zdětína přijelo k derby Bezno a po vyrovnaném prvním poločase vedl domácí favorit pouze rozdílem jedné branky. Ve druhém poločase pak už nebylo o vítězi zápasu pochyb.

Dlouhá Lhota nezabodovala ani na třetí pokus. Doma podlehla Kostelnímu Hlavnu 1:2. Domácí bojující se sestavou ale směřovali k remíze, než přišla chyba v obraně, kterou hosté pět minut před koncem zápasu tvrdě potrestali.

Zápas ve Vrutici ovlivnilo vyloučení domácího brankáře Manžela, místo nějž musel už ve 12. minutě do branky hráč z pole. I přesto dokázali domácí vyhrát první poločas nad Kněžmostem poměrem 2:1. Ve druhém už oslabení domácí fyzicky nestíhali, kupili chyby, které hosté dokázali trestat.

Okresní přebor – 3. kolo

Doubrava – Rejšice B 1:1 (86. Koťátko – 56. Roudnický), Dlouhá Lhota – Kostelní Hlavno 1:2 (28. Kamberov – 6. Rambousek, 85. J. Bůžek), Bělá – Chotětov 2:3 (14. Smékal, 44. Záleský – 22. Koníček, 40. Pečenka, 84. Souček), Bakov – Kosořice 2:0 (1. Mlynka, 16. Frelich), Zdětín – Bezno 4:1 (44. a 87. Husák, 59. Marvis, 61. Mezera – 69. T. Hötzel), Řepov – Kosmonosy B 1:5 (81. Veselý – 6. Koubek, 25. Žďánský, 35. Keszeg, 60. Novotný, 68. Kraus), Kropáčova Vrutice – Kněžmost 2:5 (30. Losík, 39. Korec – 9., 66. a 80. J. Beran, 53. a 88. Zajíček).

Petr Novotný.
Made in Bolka zahájí sezonu proti Bohemce

Petr Fencl, Jaroslav Bílek