Horky – Pšovka ME 0:2 (0:0)

Vedoucí Horky prohrály důležitý souboj se třetí Pšovkou. Její hrdina Radek Miřatský na začátku druhého poločasu slepil góly stovteřinovým lepidlem a náskok Horek se smrskl na pouhý bod.
Pro nováčka soutěže to byl smolný zápas, kombinačně se mu dařilo a šancí měl více. Hned čtyři však vychytal výborný Luksík.
Dvakrát zazvonil kov na severní straně hřiště. V 19. minutě trefil břevno po Žákově průniku a přihrávce od koncové čáry Miřatský. V závěru mířil pro změnu do tyče z přímého kopu domácí exligista Aleš Kohout.
Mezitím se udála spousta věcí. Luksík lapil na čáře dva nepříjemné trestňáky Aleše Kohouta. Jeho syn Václav dal zase ve 23. minutě míč do uličky Vízkovi, který běžel sám na brankáře, jenže Luksík ustál i tuto situaci.
Po přestávce však udeřila Pšovka. V 52. minutě zůstal Miřatský volný uvnitř pokutového území a bez zaváhání rozvlnil síť. Zanedlouho utekl po levém křídle Hakl a jeho přetažený centr uklidil skluzem do brány opět čtyřicátník Miřatský.
Hosté pak zabetonovali obranu a z klidu je vyvedl jen slalom Cepky, po jehož přihrávce z ideální pozice neprostřelil Luksíka Václav Kohout.
Branky: 52. a 54. Miřatský. Rozhodčí: Němeček. ŽK: 3:3. Diváci: 96. Střely na bránu: 6:4. Rohy: 2:1.
Horky: Malík – Cimrman, Jan Žižka, Starý, Král – Váňa (57. Mareš), Lukáš, A. Kohout, Vízek – V. Kohout (71. Hlavička), Cepka. 

Byšice – DBSK 3:2 (1:2)

Bousov na Mělnicku prohrál i potřetí v řadě. Tentokrát ztratil v Byšicích dobře rozehraný zápas a v úplném závěru přišel i o bod, jenž by ho udržel před Pšovkou.
„Viděli jsme oboustranně velmi dobrý zápas," zhodnotil kouč Byšic Tomáš Pšenička vítězství 3:2, kterým jeho tým odmítl desátou remízu v soutěži. „Soupeř dvakrát vedl, ale my jsme to dvakrát dokázali otočit. Na rozdíl od první půle, s níž jsem nebyl spokojený, se mužstvo po přestávce výrazně zvedlo a šlo nekompromisně za výhrou. Hrálo se oboustranně nahoru – dolů, což bylo pro diváky rozhodně zajímavé, v devadesáté minutě přišla pověstná třešnička na dortu. To se trenér dočká málokdy, že v poslední minutě vstřelí jeho mužstvo vítězný gól, navíc podle mě nejlepšímu týmu soutěže."
Zklamáním z výsledku se netajil trenér Dolního Bousova Petr Janoušek. „Sledovali jsme vyrovnané utkání. Bohužel jsem zklamán, protože jsme zápas nezvládli po taktické stránce, navíc jsme nějaké šance neproměnili. Chci vyzdvihnout výkon sudích, který se mi líbil. Zbývají ještě tři kola, v nichž se pokusíme ještě zabojovat o postup."
Branky: Novák 2, Mencl – vlastní, Kubeček.

Bakov – Pěčice 1:1 (0:0)

Branky: Vaněk – Beran.

FC Mělník – Bělá 2:2 (1:0)

Branky: Jiskra 2, Hodovanec, Tomíček.

KAREL JEDLIČKA, KAREL HORŇÁK