Když dojde v jakémkoliv sportu na souboj prvního týmu tabulky s druhým, jde vždy o výjimečný souboj. Hned dva takové budou k vidění o víkendu ve fotbalových okresních soutěžích.

Přímý souboj o čelo okresního přeboru se bude hrát v Chotětově. Tady vedoucí tým tabulky přivítá druhé béčko Rejšic. To je na druhém místě za lídrem o jediný bod. Mladý běhavý tým domácích přitom v letošní sezoně ještě neokusil hořkost porážky. K pěti výhrám přidal ještě dvě remízy. Hosté mají také pět výher. Body dělili jednou a první porážku si připsali v minulém kole, kdy prohráli vysoko v Kosmonosích 0:4.

„Očekávám kvalitní a velmi vyrovnané utkání. Uvidíme jak to bude v našem případě s posilami z áčka, které hraje dopoledne ve Vykáni," vyhlíží odpolední utkání v Chotětově záložník Rejšic Milan Korejza, který je odchovancem bezenské kopané. Pro něj tedy dvojitá motivace ve dva kilometry vzdáleném Chotětově vyhrát.

Právě od něj by mohl kouč Tomáš Rys získat hodně informací o dnešním soupeři. „O soupeři toho vím hodně, protože s většinou hráčů se znám osobně a s hodně z nich jsem si i v Bezně zahrál. Ale nejvíc opravdu asi bude záležet, v jaké sestavě nastoupíme my," tuší Korejza.

A dodává: „Ale určitě chceme vyhrát! Víme, že to bude hodně těžké utkání, ale dáme do toho všechno a po zápase se uvidí, na co to bude stačit."
Zápas prvního s druhým se odehraje také v Krnsku. To je druhé s tříbodovou ztrátou na vedoucí Zdětín. Ten už si připsal také jednu porážku, když doma podlehl Předměřicím 0:2. Domácí sice ještě ani jednou neprohráli, ale vyhrát dokázali „jen" čtyřikrát. Jejich zbylé zápasy skončily remízou. Mírným favoritem zápasu jsou hosté, kteří před sezonou posílili a netají se ambicemi na návrat do okresního přeboru. Jejich hru by měl ze středu pole opět dirigovat ex-ligový hráč Viktorie Žižkov Jan Buryán.

Další šlágr se v Chotětově bude hrát i v neděli. To místní béčko přivítá v souboji třetího celku tabulky IV. třídy s druhým Jabkenice. V případě domácího celku se dá očekávat účast mladých hráčů ze sestavy áčka, kterým jeden zápas během víkendu mnohdy nestačí. Naopak hosté budou spoléhat na svou ofenzivní sílu – nejlepšího střelce soutěže Kamila Kose, který má na svém kontě osm vstřelených branek a sedmigólového Ondřeje Smutného.