V první půli byl přitom Bakov lepším mužstvem. Vitmajerovo sólo skončilo točenou střelou těsně nad, o úroveň větší šanci pak nedal Mlynka, který měl tři kroky před bránou proti sobě jen ležícího Sýkoru, trefil však jeho napřaženou ruku. Sýkora ještě zabrnkal bousovským fanouškům na nervy, když promáchl Hrdého malou domů – naštěstí pro něj z toho byl jen roh. „Soupeř hrál výborně, měl dost šancí, chtěl doma zvítězit. Říkal jsem klukům, ať jsou hlavně trpěliví," pravil trenér vítězů Luděk Holub.

Hostům v první půli stačila jediná přímá střela. Koštířův centr proměnil v 25. minutě hlavou Klíma, který v souboji přetlačil domácího brankáře. Tomíčkova jistící dorážka přišla dle bystrého oka pomezního Pechance až za čarou. „Bohužel nás srazila chyba gólmana. Když zařve „mám", tak to musí vyboxovat, a ne že se odrazí míč od hráče do brány. Dvě tisíciprocentní tutovky pak vyhodnotíme a zakončíme úplně špatně," láteřil bakovský trenér Jaroslav Kamenický.

Ilustrační foto
Na slavná jména nestačili

Na začátku druhé půle se útoky valily ze strany na stranu. Louda vyhmátl Koštířovu ránu přes obránce, z protiútoku Sýkora vyrážel povedenou střelu Vitmajera a zase bousovský Klíma z deseti metrů málem přerazil břevno.

Bakovští záhy odpadli a závěr zápasu už patřil hostům. „Hráli jsme anglický týden a docházely nám síly," uznal Jaroslav Kamenický. V 65. minutě trefil po zasekávačce břevno také žonglér Koštíř. Za osm minut Tomíčkův nájezd ztroskotal na Loudovi, ale Klíma zpoza velkého vápna dorazil do odkryté brány – 0:2.

Další šance servíroval Bousovským střídající Kasal. Vynikal po jeho kolmici obešel i brankáře, ale z úhlu rozvlnil jen boční síť. Při Tomíčkově hlavičce pak zachránila Bakov potřetí tyč.

„Na Bakov se nám v poslední době daří, ale přeju jim záchranu, snad to chlapi ukopou v jiných zápasech," věří Luděk Holub. „Čeká nás plahočení po Mělnicku, nebude to lehké," tuší jeho protějšek Kamenický.

Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól
Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól

Tišice – Smolnou porážku si z Tišic si vezou fotbalisté rezervy Benátek. Ta totiž na hřišti svého soupeře ještě dvě minuty před koncem držela remízový stav 1:1. A to ještě pět minut před koncem hostům rozhodčí pro ofsajd neuznali gól na 1:2. O chvíli bylo pro hosty ještě hůř, když se do jejich sítě trefil v 88. minutě Pajkrt. To komentoval nazlobeně i kouč hostů Jan Buryán: „Zápas bych rozdělil na dvě části. První část je fotbalová. Kromě chybiček v prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli. Byli jsme silní na míči, kombinovali jsme a neuchylovali se k nákopům od našeho brankáře. Po této stránce bych to viděl, že to byl jeden z našich kvalitnějších zápasů."

Druhá část hodnocení už pozitivní nebyla: „V 80. minutě jsme po naši povedené akci vstřelili branku. Ani domácí hráči nijak neprotestovali. Pak ale zničehonic pomezní rozhodčí zvedl praporek a signalizoval ofsajd."

Poměry v krajském fotbale už Buryánovi aktuálně hrajícímu III. třídu za Zdětín, který má i dlouholeté prvoligové zkušenosti, leze krkem: „Předcházející tři zápasy naši hráči dost často vstupovali a výroky rozhodčích komentovali. Upozorňovali jsme je, abychom tentokrát nic nekomentovali. Ale teď nám pomezní rozhodčí v první půli odmával osm ofsajdů, ve druhé půli pak druhý pomezní rozhodčí čtyři ofsajdy!"

A co je moc, to je moc i na tak ostříleného borce: „V 80. minutě po zmiňované neuznané brance to ve mě i v mém asistentovi bouchlo a v tuto chvíli přemýšlíme o tom, co bude dál. Za sebe, aniž bych se chtěl vymlouvat, mohu říci, že má dcera slaví patnácté narozeniny a já místo toho, abych s ní byl, jedu na fotbal, obětuji tomu svůj volný čas a pak přijdou takovéto věci, které mi berou sílu v práci s těmito mladými kluky, kteří bohužel musí toto podstupovat. Je to smutné."

Boleslav pohár neobhájí. Druholigové Opavě nedala ani gól
Utkání jsme nezvládli, řekl trenér Boleslavi k semifinále Mol Cupu

Pěčice – Fotbalisté Pěčic rozhodli o domácí výhře nad nepříjemným soupeřem už v prvním poločase. V tom druhém nejprve snížil Rolenc a v závěru pak přišli domácí o vyloučeného Jana Flachbarta. Výhru však dokázali uhájit.

I. B třída – 22. kolo

Tišice – Benátky B 2:1 (0:0)
Branky: 60. Novák, 88. Pajkrt – 56. Šíma. Rozhodčí: Stránský. ŽK: 2:3. Diváci: 82.
Benátky: Jíra – Bonomo, Chaloupka, Štrbík (54. Zeman), Šíma, M. Langšádl, Kraus, Radosta (46. Pařízek), Šimek, Krýda, Machka.

Pěčice – FC Mělník 2:1 (2:0)
Branky: 24. O. Novák, 28. Kořínek – 79. Rolenc. Rozhodčí: Stádník. ŽK: 1:2. ČK: 90. Flachbart (P). Diváci: 55.
Pěčice: Dufek – Mulač, O. Novák, Heřmanský, Valenta (77. Košťál) – Král, Flachbart, Hubač, V. Novák – Kiceluk (89. Čech), Kořínek.

Bakov – DBSK 0:2 (0:1)
Branky: 25. a 73. Klíma. Rozhodčí: Dragoun. ŽK: 1:2. Diváci: 131. Střely na bránu: 8:8. Rohy: 7:6.
Bakov: T. Louda – Pilz, Resl (46. Hozák), Altman, Vávra – Brož (86. Kvapil), Frelich, Formáček (66. Sameš), P. Vitmajer – M. Louda (55. Špringer), Mlynka (73. T. Vitmajer).
Bousov: Sýkora – Hrdý, Kubeček, Holub, Novák – Merva (69. Kasal), Vynikal (87. Bíšek), Koštíř, T. Šolc – Tomíček, Klíma (80. J. Šolc).

Dl. Lhota – V. Borek 1:2 (1:0)
Branky: 33. M. Limr – 74. a 77. Mihalík. Rozhodčí: Tylchert. ŽK: 1:1. Diváci: 60.
Lhota: Bejr – Brodský, Dubický, Zelba, O. Zdobinský, L. Zdobinský, Šolc, Kohnhäuser, Pastorek (67. Flídr), M. Limr (75. Niklfeld), Vrabec.

Ilustrační foto
Vlek pro vodní lyžaře není černou stavbou

Karel Jedlička, Jaroslav Bílek