Na první pohled se zdálo všechno jasné: kmenový hráč Sparty na podzim odchytal jako host třináct zápasů za Bohemians 1905, které pro jaro vyměnil za Mladou Boleslav. Háček je ovšem v tom, že do Sparty slovenský gólman přestoupil až po oficiálním startu sezony, byť před prvním kolem nejvyšší soutěže, a předtím už figuroval na soupisce druholigové Vlašimi.

„Vůbec nás nenapadlo, že sezona oficiálně začíná už od prvního července a může v tom být ještě další tým. My jako kluby bereme za začátek ligy první kolo. Budinský je hráč Sparty, šlo to potom víceméně mimo nás. Jeho manažer samozřejmě chtěl, aby hráč chytal. Brali jsme to tak, že nic neporušujeme," citoval isport.cz vyjádření sportovního ředitele Mladé Boleslavi Michaela Doležala.

V pátém týmu podzimu tak na poslední chvíli před jarním výkopem ligy v Karviné znovu řešili brankářský post. Podzimní jednička Jakub Diviš si podle informací klubu hledá nové angažmá. Na soupisce nadále figurují Luděk Vejmola, který ale dosud neodchytal v nejvyšší soutěži ani minutu, a zkušený odchovanec Jan Šeda. V úvahu připadá i zcela nová posila. V této souvislosti se nejvíce spekuluje o dalším brankáři Sparty Davidu Bičíkovi.

Jak si v Boleslavi s nečekaným rébusem nakonec poradí, odhalí asi až nedělní sestava…

Čtěte také: Kalabiška o svém konci v Boleslavi: Musel jsem odejít, nenastupoval bych