Dobrovice – Nový Bydžov 5:0 (2:0)

Dobrovičtí fotbalisté zase zabrali naplno. Jejich druhé pětigólové vítězství v divizní sezóně odstartovala paradoxně penalta, kterou kopal ve 12. minutě po Pečínkově hrubce a faulu brankáře Bartoše soupeř. Bartoš ji ovšem Pavláskovi chytil a hned dlouhým výhozem založil protiútok, vyvrcholený Zbončákovým centrem a Ansumovou střelou do protipohybu bydžovského gólmana Vaníčka – 1:0.
Mladá sestava hostů jinak v prvním poločase domácím zatápěla, Labíkovu prudkou hlavičku po rohu Bartoš zpacifikoval jen tak tak. Dobrovičtí vyslali jen dvě střely a obě skončily v síti, na 2:0 zvyšoval z dálky Miškovský.
Po přestávce uklidnění domácí ovládli hru a nutili Bydžov k chybám, další góly však dlouho nepadaly. Miškovský hlavičkoval nad opuštěnou bránu, Ansuma sám před brankářem mířil těsně vedle a když mu nepovedený Vaníčkův odkop přistál přímo na čele, rovněž přestřelil. Dělovku střídajícího Čecha pak Vaníček vyrážel na roh.
V 71. minutě střílel Zbončák po zemi do tyče. Až když ghanský kanonýr Ansuma viděl u lavičky připraveného spoluhráče a tabulku se svým číslem 11, na rozloučenou vybojoval míč ze závaru a před vystřídáním zvýšil na 3:0.
Svůj desetiminutový pobyt na trávníku ozdobil dvěma asistencemi Bulíř – vyslal do uličky kapitána Vladyku, který prostřelil Vaníčka počtvrté, potom zprava odcentroval na Patočku, jenž z velkého vápna stanovil konečné skóre.

Branky: 12. a 81. Ansuma, 27. Miškovský, 84. Vladyka, 87. Patočka. Rozhodčí: Vitner. ŽK: Bartoš – Žalman. Diváci: 168. Střely na bránu: 9:3. Rohy: 5:8.
Dobrovice: Bartoš – Tuma, Mrvík, Vladyka, Pečínka – Cigánek (86. Beran), Gába, Patočka, Zbončák – Ansuma (81. Bulíř), Miškovský (62. Čech).

KAREL JEDLIČKA