Dobrovice – Jablonec nad Jizerou 2:2 (0:0)

Zápas hraný na jednu bránu skončil těžko uvěřitelnou remízou. Zatímco domácí kromě dvou gólů neproměnili asi sedm vyložených šancí, hostům na stejný počet stačilo se dvakrát přiblížit dobrovické bráně. Všechny góly padly v devítiminutovém úseku.
První poločas favorit marně bušil do zabetonované obrany. Finální přihrávce vždy scházel buď nápad, nebo provedení, a zaujaly snad jen dva Dudkovy ekvilibristické slalomy. Brankáře Farského prověřil pouze ve 33. minutě z úhlu Osvald.
Zato po přestávce vypukla přestřelka. Miškovský hned po minutě neproměnil samostatný nájezd. Až kapitán Lukáš se nemohl dívat na nemohoucnost spoluhráčů, v 55. minutě si naběhl z obrany na Froňkův centr a zavěsil – 1:0.
Místo toho, aby z Dobrovických spadla nervozita, však polevili na soustředěnosti. Po ztrátě míče na soupeřově šestnáctce sledovali pět rychlých přihrávek Jablonečku, zakončených Krystanovou nekompromisní ranou na zadní tyč. Pak tentýž fotbalista se třemi ligovými starty za Slovan Liberec oklamal tři hráče a zprava přihrál na malé vápno Krejčíkovi, jehož šmudla trefená lýtkem skončila v síti.
Nováček hned znovu zalezl do obranné ulity, kterou ovšem záhy rozlouskl Dudka. Nejdříve ještě Vajglův centr zblízka hlavičkoval těsně vedle, ale po chvilce už pro změnu Novákův centr usměrnil, kam se patří – 2:2. V 67. minutě se Osvaldova bomba od břevna odrazila přesně na brankovou čáru a dalšímu obratu skóre tak chyběl doslova kousíček.
Protože i Froňkově hlavičce na zadní tyči po Dudkově centru chyběly centimetry, ubránil outsider šťastnou remízu.

Branky: 55. Lukáš, 64. Dudka – 57. Krystan, 59. Krejčík. Rozhodčí: Kazda. ŽK: 2:3. Diváci: 186. Střely na bránu: 6:3. Rohy: 9:1.
Dobrovice: Bartoš – Novák, Váňa, Lukáš, Tuma – Dudka, Patočka, Osvald (83. Cigánek), Vajgl (73. Jílek) – Froněk (80. Boško), Miškovský (87. Křelina).

KAREL JEDLIČKA