Hlavní roli v nich plnil levý bek Ondřej Novák. Už v 10. minutě propálil brankáře po trestném kopu, za pět minut pak utekl po levém křídle a přesně přihrál na malé vápno zakončujícímu Aleši Kořínkovi – 0:2.

Kelští se z šoku brzy otřepali a rozjeli svou tradiční nátlakovou hru, bylo však znát, že na tak silného soupeře letos ještě nenarazili. Navíc si v šancích počínali neuvěřitelně zbrkle. Nebýt za bránou vysoký svah, sbírali by obyvatelé přilehlých zahrádek míče jako jahody. Pouze Šmíd se v 18. minutě zblízka trefil mezi tyče, jeho střelu vyrazil Dufek na čáře jednou rukou. I nejlepší střelec Hyka zazdil samostatný nájezd, do kterého jej poslal Tůmův nechtěný odkop. Zakončil slabě do Dufkovy náruče.

Jakub Rada.
Rada: Na tribuně to byly děsný nervy

„Kly mají zkušený kvalitní mančaft, hrají to hodně do vápna a kombinují. Byla to pro kluky výzva, jestli po krásném jaru obstojí i tady. Hráli jsme zbytečně složitý fotbal, oni zase nedotahovali šance," postřehl pěčický trenér Jiří Kříž.

Zápas zdramatizoval v 67. minutě čtyřicátník Pechar. Prohnal se po křídle a po narážečce s Miřatským napálil míč pod břevno – 1:2. V naprosto stejné akci pak o chvilku později přestřelil.

Fotbalisté Pěčic hráli na brejky a rozhodnutí měl v 79. minutě na kopačce Král, který pláchl obraně a své sólo zakončil do tyče. Už za dvě minuty zvonila tyč i na druhé straně, po rohu ji trefil z úhlu Miřatský. Víc už domácí nestihli a naštvání z porážky si při děkovačce vyplavili aspoň pokřikem „První místo!."

Pěčice na jaře až na dvě plichty vyhrály, co se dalo. Přezimovaly přitom ve spodní polovině tabulky. „Hlavní rozdíl proti podzimu je příchod Honzy Flachbarta, výkonností šel hodně nahoru Pavel Král. Má to hlavu a patu, kluci si věří," řekl Jiří Kříž, který se k mužstvu vrátil koncem října. V posledních letech nebyla v kraji odhlášení soutěží žádnou vzácností a nabídku postupu dostávaly i další kluby z nepostupových míst. Dojde řada i na Pěčice, které mají zatím z druhých mužstev pěti skupin nejslabší bodový zisk? „Kluků jsem se už ptal a o vyšší soutěž by rozhodně stáli. Žádné peníze do toho ale určitě strkat nebudeme, přihlásíme se jedině v případě, že někdo odstoupí a budeme ze svazu osloveni," prohlásil Jiří Kříž.

I. B třída – 25. kolo

Kly – Pěčice 1:2 (0:2)
Branky: 67. Pechar – 10. O. Novák, 15. Kořínek. Rozhodčí: Mansour. ŽK: 2:5. Diváci: 98. Střely na bránu: 6:8. Rohy: 8:5.

Ilustrační foto
Dobrovičtí fotbalisté se loučili hladkou výhrou

Karel Jedlička