Jedenáctka měsíce se vybírá zvlášť pro dorosteneckou a žákovskou kategorii.

Na konci každého měsíce trenéři jednotlivých kategorií nominují a následně vybírají hráče, kteří si zaslouží být členy této jedenáctky.

Mladí fotbalisté jsou nominováni na základě řady kritérií (výkon, docházka, píle, úroveň zlepšení, plnění školních povinností, reprezentace klubu atd.).

Během uplynulé sezóny se do devíti výběrových jedenáctek pro jednotlivé měsíce dostalo v žákovské kategorii celkem 42 hráčů. Nejvíce nominací (5) si připsali Jan Kašpar a Adam Knobloch. Spolu s dalšími hráči se tak dostali do jedenáctky sezóny 2015 / 16 pro žákovské kategorie.

A právě Adam Knobloch je jedním z odchovanců Mnichovohradišťského SK. V Hradišťáky navíc může těšit, že mimo již zmiňovaného Adama Knoblocha, se tohoto cenného ohodnocení dostalo i dalšímu tamnímu odchovanci Filipu Striženecovi, který ve Slovanu Liberec hraje v kategorii U14.

„Oba naši hráči jsou již ve Slovanu Liberec na přestup. Věříme, že se jim i nadále povede stejně dobře a budou ve své fotbalové kariéře s radostí a zápalem pokračovat," říká trenér Ondřej Knobloch, který se v mnichovohradišťském klubu pohybuje u mládežnických oddílů.