Lídr A skupiny III. třídy z Jiviny na podzim zaznamenal v jedenácti zápasech sedm výher a k tomu třikrát remizoval. Jedinkrát poznal hořkost porážky, a sice v úplně posledním podzimním kole na hřišti bělského béčka. Na čele je ve vedení pouze o skóre před boleslavským SKP. A právě skóre je to, o čem bude řeč. Jivina během první poloviny soutěže inkasovala pouze šestnáctkrát, přičemž vstřelila 42 branek.

Potud nic zvláštního. Zajímavější už ale je pohled do tabulky střelců. Celých 24 branek totiž dal její elitní útočník Stanislav Nedvěd. A to ještě jeden zápas vynechal. Celý zbytek jivinského týmu pak vstřelil gólů osmnáct. Tedy o šest méně než Nedvěd. „Já ani nevím proč se mi tak daří. Prostě mě fotbal strašně moc baví a to pak je asi vidět i na hřišti," usmívá se nejlepší střelec mezi všemi kanonýry boleslavského okresu napříč všemi soutěžemi.

Přitom Jivina během celého loňského ročníku nasbírala celkem 25 bodů. Aktuálně má o bod méně. Ale v polovině soutěže. „Chtěli jsme hrát klidný střed tabulky a najednou jsme první. Samozřejmě teď se už v kabině občas bavíme o postupu," přiznává nejlepší střelec možná překvapivého lídra III. třídy. A kde Stanislav Nedvěd vidí hlavní rozdíl mezi loňskou a letošní sezonou? „Po pravdě musím říct, že jsme toho zase tolik nezměnili. Ale na Jivině je teď skvělá parta a hrajeme i hezčí fotbal," přemýšlí nahlas jivinský kanonýr.

Nekrouží už kolem něj týmy z vyšších soutěží? Přeci jenom bilance 24 branek v deseti zápase je skvostná? „Zatím se nikdo neozval, ale já bych stejně jinam nešel. Jsem tady doma a jsem tu moc spokojený," odmítá předem zimní přestupovou bombu Nedvěd. I on si teď užívá zaslouženého zimního odpočinku. „Zatím nemám informace, co si pro nás trenér na zimu připravil. Tak uvidíme," dodává nejlepší střelec okresu.

STŘELCI JIVINY24 Stanislav Nedvěd
4 Michal Štafl
3 Jakub Kuntoš, Roman Magada,
2 Jakub Opatrný, Jan Kima
1 Jan Klouček, Marek Schöft, Jan Bajer, vlastn