Fotbalisté Dobrovice napravili porážku z Pardubic plným bodovým ziskem proti Trutnovu, který smetli 4:0.

Zápas měl jasný průběh, soupeř až na jednu výjimku neohrozil jejich bránu. „První čtvrthodina byla vyrovnaná, pak se projevila větší kvalita našeho mužstva, než má Trutnov", konstatoval trenér vítězů Petr Hejno. „Pro mě byl výkon hostů překvapením, vždyť minule porazili silnou Kutnou Horu tři jedna", upozornil.

Picavě nahrála i nečekaná ztráta Nové Paky a rozdíl mezi oběma hlavními kandidáty na postup do ČFL se smrskl na šest bodů. Nečekaná porážka v premiéře tak na Dobrovických nezanechala výraznější stopy. „Nebylo tak těžké kluky motivovat. Minulý zápas jsem hodnotil navzdory výsledku kladně, Pardubice na nás poslaly deset regulérních hráčů širšího druholigového kádru. Přesto jsme tam mohli uspět, kdybychom dali aspoň jednu ze tří vyložených šancí z malého vápna", prohlásil Petr Hejno.

Lehké vítězství okořenil v závěru nečekaný start náhradního brankáře Ondřeje Bartoše. Ne však v bráně, nýbrž v útoku. Při čtvrtém gólu si nešťastně natáhl třísla jeho autor Libor Křelina, který přitom sám byl na trávníku jen pár minut. Nikdo jiný už na lavičce připravený nebyl.„Na pátečním tréninku se zranil Jarda Jílek, Bém má podebraný palec a Lukáš je pořád v disciplinárním trestu. Když museli odstoupit Osvald a po něm i Křelina, už jsme víc náhradníků neměli", vysvětlil Petr Hejno.

Jisté je, že takový šlágr, jako se u potoku Dobrovky odehraje příští neděli, tady hodně dlouho nebyl. Dost možná právě v něm se rozhodne o vítězi divize a postupujícím do třetí fotbalové ligy.

KAREL JEDLIČKA