Golgol Tedrov Mebrahtu. Tohle jméno se od soboty učí fanoušci fotbalové Mladé Boleslavi. A věří, že společně s nimi se budou muset naučit jméno pětadvacetiletého útočníka původem ze Súdánu také jejich ligoví soupeři.

Už ve svém prvním zápase za Boleslav dal Mebrahtu, který naposledy působil v Austrálii dva góly. Stalo se tak ve středečním zápase proti Trenčínu. O dva dny později podepsal v Boleslavi dvouletý kontrakt.

Na doporučení nizozemského manažera jej do Boleslavi přivedl David Jarolím. Mebrahtu se v poslední červnové středě v přípravném duelu proti Trenčínu uvedl dvěma góly z pěti šancí, do kterých se v prvním poločase dostal. „Je dravý, schopný podržet míč, ochotný pracovat pro mužstvo, do šancí se dostával a dal z nich dva góly," řekl trenér Karel Jarolím o testovaném útočníkovi a projevil o jeho angažování zájem. Vedení mladoboleslavského klubu se s Golgolem dohodlo na dvouleté smlouvě s platností od 1. července 2016 do 30. června 2018.

Golgol Tedrov Mebrahtu se narodil na konci srpna roku 1990 v súdanském Khartoumu, ale fotbalovou kariéru odstartoval v Austrálii. V mládežnických kategoriích hrál za Brisbane Northern Districts, Brisbane Olympic a Gold Coast United. Potom postupně působil v klubech Brisbane Strikers (2009), Gold Coast United (2009-12), Melbourne Heart (2012-14) a Western Sydney Wanderers (2014-16), s nímž vyhrál asijskou AFC Champions League. Jednou nastoupil v reprezentačním dresu týmu Australia U23.