Podle prezidenta mladoboleslavského FK Josefa Dufka se tým snažil o příchod Svědíka už v létě, když sháněl náhradu za Karla Jarolíma povolaného k národnímu týmu. Dvaačtyřicetiletého bývalého trenéra Pardubic a Baníku Ostrava ovšem vedení Fotbalové asociace ČR uvolnilo z pozic hlavního trenéra reprezentační dvacítky a asistenta trenéra Lavičky u Lvíčat až nyní. „Jsem velice rád, že tentokrát vedení FAČR zájmu Mladé Boleslavi vyšlo vstříc," kvituje Josef Dufek.

Martin Svědík, který v Mladé Boleslavi podepsal smlouvu na tři a půl roku, přiznal, že návratu do klubového prostředí předcházelo delší zvažování. „Jsem vedení FAČR vděčný za možnost vést reprezentační výběry. Byla to obrovská čest a zároveň práce, která mě po všech stránkách obohatila a rozšířila moje obzory. Navíc jsem pracoval ve výborném trenérském týmu," připomněl.

„Nabídka z Mladé Boleslavi však byla velmi zajímavá. Lákavé je samozřejmě i to, na jaké úrovni se tam fotbal dělá a s jakými ambicemi klubové vedení hledí do budoucnosti. Vím, že bych si vyčítal, pokud bych tuto výzvu nevyslyšel," dodal ke svému návratu do nejvyšší soutěže po více než dvou letech.

Nástupce Leoše Kalvody je desátým trenérem Mladé Boleslavi v nejvyšší soutěži. Jeho předchůdce patřil mezi ty, jejichž působení trvalo nejkratší dobu. S týmem se rozloučil po pouhých čtrnácti ligových zápasech s bilancí šesti vítězství, čtyř remíz a stejného počtu porážek. Z posledních šesti kol ale ani jednou nevyhrál, což později stálo osmapadesátiletého stratéga místo. Jako o možném nástupci se pak nejčastěji spekulovalo o Dušanu Uhrinovi mladším, který v klubu v minulosti už opakovaně působil a po odchodu ze Slavie byl bez angažmá.

„Trenéru Leoši Kalvodovi, který v Mladé Boleslavi skončil vzájemnou dohodou po výsledkově nevydařeném závěru podzimní sezony, děkujeme za odvedenou práci v náročném období, kdy od našeho mužstva v rozehraném ligovém ročníku odešel trenér Karel Jarolím k české reprezentaci," uvedl ředitel FK Mladá Boleslav Michael Doležal. „Rozcházíme se v dobrém, naše pozice jsme si vzájemně vyjasnili na osobním setkání," doplnil Doležal.