JAROSLAV BÍLEK, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi už od roku 2007 čekají na postup do hlavní fáze evropských pohárů a ani letos se nedočkají. Brzké konce už frustrují i kapitána Lukáše Mageru, který sám nechápe, proč jeho tým není schopen si poradit s méně kvalitními soupeři.

„Je to jak loni se Strömsgodsetem. Soupeři byli podobní. Měli jsme větší kvalitu, ale sám nevím, čím to je, že jsme to nezvládli," řekl Magera novinářům po domácím vítězství 1:0 nad Škendijí Tetovo, které po úvodní porážce 0:2 na postup přes makedonského soupeře nestačilo. „Samotného mě štve, že se dostaneme do předkola a hned vypadneme. Mrzí nás to všechny. I kvůli koeficientu," litoval.

„Je to frustrující. Jsou v tom peníze pro klub a šance se ukázat pro hráče. Hlavně mladší hráči se mohli předvést v Evropě. Je to škoda, protože máme kvalitní mužstvo a zasloužili bychom si hrát poháry a nevypadávat hned v prvním kole," dodal.

Mrzelo ho to o to více, že i přes nepříznivý výsledek z prvního utkání měla Mladá Boleslav v odvetě na postup. „Bylo to hratelné, ale bohužel jsme neproměňovali šance a dali jsme jen jednu branku. Myslel jsem si po ní, že je ještě dost času, ale pak už to byla taková křeč, že už jsme se tam nedostali," líčil Magera.

O gól se v 82. minutě postaral právě Magera, který tvrdou hlavičkou ideálně zužitkoval centr od Ondřeje Kúdely. Branku pak věnoval jednomu z fanoušků, který ho chvíli předtím urážel.

„Nadával, že už mám střídat. Takové lidi nechápu. Jeden zápas vás vynášejí do nebes a druhý vám nadávají. Doma jim asi manželky nadávají a na nás si to chodí vyřvat. Zaplatil si, tak ať si řve, ale v mých letech už se občas neudržím a pak to takhle vrátím," prohlásil Magera.

Na druhou stranu ho to ale namotivovalo. „Je pravda, že jsem z rozčílení dal ten gól. On tam pak skákal, jak kdybychom vyhráli mistrovství světa a já byl nejlepší hráč na světě. Jednou mi nadává a pak se raduje, když dám gól," kroutil hlavou mladoboleslavský kapitán.

Stejně tak nechápal hráče soupeře, kteří po celý zápas polehávali na hřišti a neustále zdržovali. „Takhle se fotbal hrát nemá. Podobné zdržování soupeře jsem asi ještě nezažil, ale na to se vymlouvat nebudeme. Možná bychom hráli podobně, kdyby to bylo v opačném gardu. Měli jsme dát gól venku a uhrát to lépe. Bylo to o nás. Drbat si můžeme hlavu, že jsme nedali víc branek. Těžko to odsoudit," dodal Magera.