V Bezně se muselo čekat na první gól až do druhého poločasu. V tom prvním domácí fotbalisté překvapivě drželi krok s favorizovaným sousedním městysem. Pak se Bezenští dokonce dostali z pokutového kopu do vedení, na což ale dokázali hosté bleskově odpovědět. Stejně rychlá ale byla následná reakce domácích, když se z další penaltě po faulu brankáře podruhé v zápase trefil Koníček.

Hosté se pak tlačili za vyrovnáním, z čehož ale plynuly také šance Bezna po rychlých kontrech. Domácí nakonec tlaku odolali, protože brankář Stýskal, ani jeho náhradník Podzimek, který musel pro zranění svého kolegy naskočit v 78. minutě, už ani jednou neinkasoval.

Podzimní půlmistr z Doubravy marně hledá na jaře formu a nenašel ji ani v Kropáčově Vrutici. Tam se hrál svižný fotbal s remízovým stavem po prvním poločase. Z kraje druhého poločasu poslal domácí do vedení po chybě hostující obrany nestárnoucí Rambousek. V závěrečné čtvrthodině se pak hosté hnali za vyrovnání, ale žádnou ze svých šancí už v gól nepřetavili.

Do Bělé přijely Kosořice a k vidění byl jenom podprůměrný fotbal. Oba celky se snažily prosadit nakopávanými balóny za obranu, což se nakonec vyplatilo hostům, kteří se dokázali dvakrát přesně trefit. Domácí si během zápasu nevypracovali žádnou vyloženou příležitost.

Poslední Čistá měla proti rezervě Hradiště v úvodní čtvrthodině převahu, ale narážela na brankáře Kroupu. Pak se z náhodné akce dostali hosté do vedení, které si odnesli i do kabin. Druhý poločas přinesl vyrovnaný fotbal, s větší efektivitou hostů, kteří se dokázali ještě dvakrát střelecky prosadit.

Domácí Čejetice měly proti kosmonoskému béčku skvělý vstup do utkání a to jim vydrželo po celý první poločas, který domácí vyhráli 3:0. Hostující celek nepředváděl vůbec špatný výkon, ale problémem bylo zakončení. Domácí Čechie si ale v pohodě ve zbytku zápasu dokráčela za vítězstvím.

Kostelnímu Hlavnu nemohl podprůměrný výkon stačit na body proti Kněžmostu. Ten se opět spoléhal na střeleckou potenci Martina Moce, který se dokázal prosadit dvakrát.

Po bezbrankovém poločase se v Rejšicích hrál parádní druhý poločas. Už po třech minutách v něm poslal Akumu do vedení Tomáš Strnad. Domácí po hodině hry během dvou minut otočili kormidlem zápasu, když se prosadili Mareš s Hofírkem. V 81. srovnal svým druhým gólem v zápase hostující Strnad, ale poslední slovo měli opět domácí. Čtyři minuty před koncem zajistil domácím tři body kapitán Luboš Nastoupil.

Okresní přebor – 17. kolo

Čistá – MSK B 0:3 (20. a 79. Nohýnek, 57. Mačák)

Čejetice – Kosmonosy B 4:1 (7. Průcha, 14. Tlášek, 38. Jaroš, 48. vlastní – 50. Došlý)

Kostelní Hlavno – Kněžmost 1:3 (27. Tudoši – 42. a 47. M. Moc, 72. Špringl)

Bezno – Chotětov 2:1 (50. a 59. Koníček – 53. Rusiňák)

Kropáčova Vrutice – Doubrava 2:1 (44. Bohata, 53. Rambousek – 41. Vít)

Bělá – Kosořice 0:2 (19. Machač, 87. Malík)

Rejšice B – Akuma 3:2 (64. Mareš, 66. Hofírek, 86. Nastoupil – 48. a 81. Strnad).

Petr Fencl, Jaroslav Bílek