Po úvodním jarním kole okresního přeboru se už tak našlapané čelo tabulky ještě více vyrovnalo. Béčko Hradiště se díky domácí výhře nad Beznem bodově dotáhlo na vedoucí Doubravu, která hrála bez branek na Sahaře. Chotětov pak zůstává za vedoucí dvojicí se ztrátou pouhého bodu. Ze spodních pater i nadále uniká Bělá, která překvapivě vysoko vyhrála v Kněžmostě. To se stále nedaří Čejeticím, které jenom remizovaly na hřišti poslední Čisté. Jaro tak slibuje fanouškům okresní kopané pořádně vzrušující průběh.

Akuma přivítala ve šlágru kola na svém hřišti lídra z Doubravy. Oba celky se ze zimního spánku probouzely pozvolna a v prvním poločase měla více brankových příležitostí Akuma. V největší z nich pálil Dvořáček těsně mimo. Na druhé straně padla sice branka, ale slečna rozhodčí ji správně neuznala, neboť jí předcházel faul na brankáře Hanzlíka. Doubrava byla opticky sice více na míči, ale její střelce provázela nemohoucnost ve finální fázi. Domácí fanoušci se tak branky nedočkali, kochat se mohli alespoň novou světelnou tabulí.

Čtěte také: O titul krajského sportovce se ve středu rozhodne v Mladé Boleslavi

Bělá byla v Kněžmostě střelecky velmi produktivní – hostům tam spadlo, na co sáhli. Naopak domácím se po zimě nedařilo nic, a zrodila se tak jejich zasloužená porážka.

Do Čisté přijely Čejetice a v nervózním zápase ze středu tabulky nakonec nepadl ani jeden gól. Domácí tým měl více ze hry, ale největší šanci zápasu měli hosté. Martin Kůtek šel sám na branku, ale na brankáře Puskajlera nevyzrál. Druhý poločas pak museli domácí odehrát po vyloučení Nováka v deseti, a tak se nekonal ani závěrečný tlak.

Jarní část sezóny odstartovali hráči Kosořic na půdě Chotětova. Zatím co tým domácích nezaznamenal větších změn, hosté nastoupili hned se čtyřmi novými tvářemi.

Ve čtvrté minutě sice hostující obránce vystrašil svého gólmana nepovedeným odkopem, ale jinak úvodní čtvrthodina nenabídla mnoho zajímavého. V osmnácté minutě Kosořičtí marně reklamovali postavení mimo hru po přihrávce Vrány. Unikající Rusiňák přihrál před odkrytou branku Kernovi, který bez problémů proměnil. Vstřelená branka dala zapomenout na úvodní minuty zápasu. Hosté většinou míčů hledali v útoku hrajícího Macháče, jenže střel na branku bylo jako šafránu. Navíc vzápětí musel odstoupit hostující Pokorný po zranění kolena. Paradoxně byl nejblíže vyrovnání stoper Batala, ve 21. minutě z otočky řádné protáhl Ulmana a o chvíli později při další ráně už brankář tolik sil vynaložit nemusel. Na druhé straně se opět před Krausem ocitl Rusiňák, ale brankář byl tentokrát úspěšnější. V závěru prvního poločasu byli hosté častěji u míče, jenže chotětovského brankáře výrazněji neohrozili.

Čtěte také: Luděk Zelenka před Velimskými smekl

V úvodu druhého poločasu měli Kosořičtí štěstí, že Kraus lapil Vránův centr před osamoceným duem útočníků. V 54. minutě ale hosté z nenápadné akce vyrovnali. Jakubův na polovině hřiště přihrál nabíhajícímu Malíkovi. Ten obešel obránce a po následné střele slabší nohou se gólman natahoval marně. Vrátit vedení domácím mohl o sedm minut později Rusiňák, jehož ránu z přímého kopu zastavila tyč. Domácí začali stupňovat tlak. V 64. minutě po rohovém kopu nebezpečně pálil Beneš, po teči však skončil míč nad brankou. V ojedinělé šanci se ocitl také Malík na druhé straně, po Macháčově prodloužení míče se mu však nepodařilo překonat brankáře. Závěr už patřil chotětovskému celku, jenže skóre bylo nadále vyrovnané. Pár vteřin před koncem řádné hrací doby nařídil rozhodčí Kožej pokutový kop pro domácí, i když nedovolený zákrok viděl snad jen on sám. Po vlně emocí skončil zápas pro kosořického Páru, který viděl druhou žlutou kartu. Chotětovský Beneš následně střelou na druhou stranu než šel brankář rozhodl zápas.

Remízy Doubravy využilo ke smazání jejího náskoku béčko Hradiště. Zápas s Beznem byl přeložen na Strašnov a ani ztráta výhody domácího prostředí rezervě MSK nevadil. „Domácí" vyhráli rozdílem dvou branek a minimálně dalších pět tutovek ještě stihli zahodit. Po snížení Bezna na 1:2 se Hradišťané ještě museli v poslední půlhodině bát o výsledek.

Čtěte také: Zvolte s námi krále fotbalových trávníků!

Akuma – Doubrava 0:0
Rozhodčí: Chlastáková. ŽK: 2:1. Diváci: 70. Hráč zápasu: Skramužský – Filla.

Chotětov – Kosořice 2:1 (1:0)
Branky: 18. Kern, 89. Pečenka – 54. Malík. Rozhodčí: Kožej. ŽK: 2:5. ČK: 89. Pára (K). Diváci: 71. Hráč zápasu: Rusiňák – Malík.

Kněžmost – Bělá 1:6 (1:3)
Branky: 43. Špringl – 33. a 74. Smékal, 7. Kalina, 16. Umáčený, 55. Kulczycki, 80. Řehořek. Rozhodčí: Janda. ŽK: 2:2. Diváci: 105. Hráč zápasu: Špringl – Kalina.

MSK B – Bezno 3:1 (1:0)
Branky: 25. J. Čermák, 52. Ajchler, 90. Mačák – 60. Koníček. Rozhodčí: Chládek. ŽK: 1:1. Diváci: 21. Hráč zápasu: Bajer – Podzimek.

Čistá – Čejetice 0:0
Rozhodčí: Mucek. ŽK: 4:2. ČK: 64. Novák (Čistá). Diváci: 68. Hráč zápasu: Puskajler – Hubáček.

Rejšice B – K. Hlavno 1:2 (0:1)
Branky: 51. Dufek – 7. Toman, 64. Sůra. Rozhodčí: Chrastina. ŽK: 2:1. Diváci: 50.

Kosmonosy B – Kr. Vrutice 0:1
Branka: 51. Havelka. ŽK: 2:3. Diváci: 50.

Petr Fencl, Jaroslav Bílek