Šířka hráčského kádru. To je faktor, který budou muset nejvíce řešit během zimní přípravy ve fotbalovém klubu v Dlouhé Lhotě, který je po podzimní části na pátém místě I. A třídy. „Žádná jména samozřejmě teď říkat ještě nebudu," hlásí v rozhovoru pro Boleslavský deník šéf tamního klubu Jiří Křovina.

Pojďme se ještě ohlédnout za podzimem. S pátým místem asi může panovat spokojenost?
Vzhledem k úzkému kádru, navíc oslabeném častými zraněními, jsem spokojen. Umístění ve vrchních patrech tabulky je pro nás velmi lichotivé. Tady je na místě poděkování celému kádru hráčů. Někdy s nedoléčenými zraněními, jindy s antibiotiky, hráči prakticky ve dvanácti lidech absolvovali celý podzim.

Dlouhá Lhota je známa tím, že na její domácí zápasy v sobotu dopoledne jezdí i řada diváků z celého okresu. Na jaro ho tedy asi měnit nehodláte? Navíc divákům se ve Lhotě líbí.
Určitě. Dobře se to i poslouchá. Celou údržbu areálu platí obec a za to jen a jen moc děkujeme. Na jaře by mělo být i otevřeno v areálu hřiště i nové občerstvení, které rovněž buduje obecní úřad. Samozřejmě, že bez podpory obecního zastupitelstva bychom na této úrovni fotbal asi nehráli. Musíme se ale pochlubit i výbornou prací fanklubu, který vede Milan Dlask starší a i jemu patří velké poděkování. Řada fandů s námi jezdí i na hřiště soupeřů. Dovolím si tvrdit, že fotbal určitě obci Dlouhá Lhota nedělá ostudu.

Podzimní kaňkou naopak bylo odhlášení B týmu z již rozlosovaného okresního přeboru…
Protože by mohlo jít pouze o můj pohled na věc, okolnosti odhlášení nebudu komentovat. Navíc se to již stalo a zpět to vzít nelze. V každém případě o béčku se hodně mluvilo i na výroční schůzi a všichni jsme si slíbili, že pro obnovení béčka uděláme vše, co bude možné. Za sebe budu jen rád, pokud Jindra Novotný, na kterého v obnovení béčka výbor spoléhá, dá tým dohromady a obě družstva budou vedle sebe fungovat, nikoli si překážet. Obě družstva samozřejmě myšleno áčko v krajských soutěžích a béčko v soutěžích okresních.

Co zimní příprava? Kdy vlastně začínáte?
Věřím, že většina hráčů začala individuálním tréninkem již na Vánoce. Od šestého ledna jsme na soustředění v Krkonoších. Samozřejmě jednak je to o kondici, ale v sobotu 9. ledna máme v plánu přátelský zápas ve Vrchlabí. V dalším období samozřejmě kondiční výběhy, spinning a následovně i herní činnosti, ať už na umělém povrchu, nebo dle možností na našem hřišti ve Dlouhé Lhotě.

JIŘÍ KŘOVINA V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ TAKÉ MIMO JINÉ MLUVIL O PLÁNOVANÝCH POSILÁCH.