Slovan Liberec U21 – FK Mladá Boleslav U21 3:2 (0:1)

V dramatickém utkání druhého kola Juniorské ligy porazili v pondělí mladí liberečtí fotbalisté na Městském stadionu své vrstevníky z Mladé Boleslavi 3:2, ačkoli v poločase prohrávali 0:1.

První střelu na branku vyslal v 15. minutě domácí Moustapha po samostatné akci, ale brankář Středočechů Hankić si poradil, stejně jako v 21. s pokusem Daniela. Na druhé straně technickou střelu zkušeného Opiely v 31. bez problémů kryl domácí gólman Martin Zoul.

O minutu později reklamoval Slovan po zákroku na Ilka penaltu, leč sudí Kalenda nařídil jen odkop od boleslavské branky. V 34. přišla obrovská šance Slovanu, když Dydowicz uvolnil Moustaphu, ten šel sám na brankáře, ale neprostřelil ho.
V 41. si po centrovaném míči, pro který si šel v pohodě Zoul, dal domácí pravý bek Ilko vlastní gól. Dezorientovaný bek poslal naslepo malou domů do protipohybu brankáře…

V 56. po hezké akci Moustaphy a Daniel pálil Drobílek, pozorný Hankić však vyrazil na roh. V 61. byl však již po krásné akci a kolmé přihrávce Daniela na Drobílka krátký – 1:1. V 63. nastřelil Moustapha po sólu tyč. O čtyři minuty později připravil africký mladík tutovku pro Daniela, jemuž skočil do střely do odkryté brány obránce.

Ale hned v 68. si Moustapha N´Diyae vše vynahradil a pohotovou ranou poslal Slovan do vedení. V 74. opět zaduněla tyč boleslavské branky, tentokrát se o to postaral střídající Jánošík. A tentýž hráč po další chytré akci výborného Moustaphy v 80. zvýšil na 3:1.

Hosté však nekapitulovali a v 85. snížil Horák hlavou na 3:2, v 88. pak sólo Synka zlikvidoval dobře vyběhnuvší Zoul. V nastaveném čase chodil na rohové kopy i boleslavský gólman, ale Liberec již výhru udržel.

„Po dvou kolech je brzy něco hodnotit, ale ukazuje se, že v juniorské lize se bude hrát velmi ofenzivní fotbal," míní kouč Liberce Jiří Chytrý. „Tím, že tu odpadá strašák sestupu a nehraje se ani o žádný postup, dávají hráči více vyniknout své fotbalovosti."

Branky: 61. Drobílek, 68. N´Diyae, 80. Jánošík – 41. vlastní, 85. Horák. Rozhodčí: Kalenda. ŽK: Soběslav, N´Diyae, Kmoníček, Patka – Tvrdý. Diváci: 120.
Liberec: Zoul – Ilko (86. Šulc), Soběslav, Pokorný, Beníšek – Vasilko (62. Jánošík), Bouška (46. Patka) – Drobílek (77. Kmoníček), Daniel, Dydowicz (46. Černý) – N´Diyae.
Boleslav: Hankić – Baster, Šimek, Hošťálek, Tvrdý – Mižič, Láncz (82. Křapka), Mehanovič (72. Šťastný), Honc – Opiela (72. Horák) – Synek.