FK Mladá Boleslav U21 – 1.FC Slovácko U21 2:1 (2:1)

V dalším vítězném zápase boleslavské juniorky nastoupilo pět hráčů áčka, kteří nezasáhli do sobotního mače s Olomoucí – Brunclík, Zbrožek, Ščuk, Ondřejka a Kysela.
Zápas samotný měl oboustranně dobré tempo, kdy se útoky střídaly tu na jedné tu na druhé straně. Do vedení šli Moravané v 19. minutě. Domácí pak bušili do hostující obrany až dokázal vyrovnat Jasmin Ščuk ve 40. minutě.
To ale nebyla ještě nebyla opona prvního dějství. Za tři minuty totiž přišla nejhezčí akce zápasu, když po pravé straně zatáhl míč Kysela nacentroval na velké vápno, kde se do míče opřel David Brunclík a nádhernou střelou do šibenice poslal domácí mladíky do vedení.
Do druhé půle už nastoupil v domácím dresu místo nevýrazného Rozsívala Mehanovič. Další branky však již nepřišly, i když opět byly k vidění šance před oběma brankami. Zvláště ty boleslavské Ondřejky a Ščuka volaly hodně hlasitě po změně skóre, ale proti byl vynikající brankář Slovácka Semanko.
Ten tak umožnil svým spoluhráčům závěrečný nádech k náporu, ale vyrovnat se hostům nepodařilo. Nicméně výhra Boleslavi je nakonec zasloužená, protože o chloupek lepší než soupeř přeci jenom byla, za což si vysloužila také potlesk domácího publika.

Branky: 40. Ščuk, 43. Brunclík – 19. Háša. Rozhodčí: Štěrba. ŽK: 2:3. Rohy: 11:9. Diváci: 50. Hráč zápasu: Šťastný – Semanko.
Boleslav: Knobloch – Kysela, Šťastný, Zbrožek, Tvrdý – Brunclík, Baster (79. Láncz), Rozsíval (46. Mehanovič), Ščuk – Mižič (79. Honc), Ondřejka.
Slovácko: Semanko – Prajza, Křivánek (75. Kolinek), Košút, Zelinka – Banasík, Bartoš, Svízela (66. Ohnutek), Nečas – Ondica (88. Mikulica), Háša).

PETR FENCL