Většina fotbalových celků prožívá poklidný závěr jara. Jenom několik málo jich ještě dvě kola před koncem hraje o postup nebo o sestup. Pořádnou honičku však mají v Mnichově Hradišti. Oba dospělé celky místního SK totiž pořád hrají o dost. Oba však mají zcela rozdílné pozice. Zatímco rezerva se drží o bod na prvním místě okresního přeboru, áčko bude mít ještě pořádnou honičku se záchranou toho krajského. Jak prožívá závěr jara předseda MSK Tomáš Ježek?

Jak intenzivně prožíváte závěr jara?
Je to hodně napínavé. Ale je pravda, že béčko bereme spíše sportovně a užíváme si to. Pořád dáváme příležitost mladým odchovancům, kterým se daří vyhrávat. I když pak přijdou zápasy, které by měli v pohodě vyhrát a nepovede se jim to. Výkyvy ale k mladým fotbalistům patří. Ale v kraji je to bohužel úplně o něčem jiném než o fotbale. Snažíme se tamní poměry co nejvíc čeřit. Závěr ale pro nás bude hodně těžký – máme nejhorší možný los.

Kdo tedy ještě čeká na áčko?
Jedeme do Nového Strašecí, kde to vůbec nebude jednoduché, protože oni budou chtít pomoci okolním celkům, hlavně Lhotě. A pak nás čeká domácí derby s Rejšicemi. Ty se také potýkají v poslední době se zraněnými, ale my také rozhodně nemáme k dispozici optimální sestavu.

A jaký je váš tip? Jak to nakonec dopadne?
Pořád věřím, že se zachráníme. Ale zákulisní vlivy jsou bohužel v této soutěži obrovské.

Kouč Broschinský v minulém týdnu Deníku přiznal, že po sezoně končí. Můžete to potvrdit?
Samozřejmě o tom také vím. Bude těžké najít za něj náhradu. Na této úrovni se trénování nikdo moc věnovat nechce.

Znáte důvody jeho odchodu?
Už je u týmu třetím rokem. Byl u postupu do krajského přeboru, kde nás teď vedl dvě sezony. Jedním z faktorů jsou ale také poměry, které ve středočeském fotbale panují.

Kromě trenéra budete v létě hledat i nějaké posily?
Budeme určitě pokračovat ve filosofii práce s našimi odchovanci. V létě nám do kategorie dospělých přejde šest šikovných dorostenců, takže ti budou posilami pro áčko i béčko. A je jedno zda to bude krajský přebor nebo A třída, respektive B třída nebo okres.

Kdyby si tedy B tým vybojoval právo postupu, budete ho akceptovat?
Pokud to vyjde, tak budeme brát postup.

Mluvilo se také o rekonstrukci hřiště – jak vypadá situace tam?
Víme, že naše hřiště nemá ideální podklad. Hned jak zaprší, tak máme problém. I naše rezerva musela na jaře odehrát dvě domácí utkání na půjčeném hřišti. O dotaci jsme žádali, ale nedostali jsme ji. Teď byly vyhlášeny dotace nové, takže si počtvrté pošleme žádost.

Dotkne se konkrétně vaší žádosti nějak aktuální dotační kauza předsedy Pelty?
My jsme žádali o dotaci na ministerstvo školství, kde to procházelo tím propíraným schvalovacím sítem. Mělo být údajně potřeba pro získání dotace jakýchsi 49 bodů, my jsme prý měli 48. A na základě toho jsme na dotaci nedosáhli. Nyní se tedy přihlásíme v tom novém dotačním titulu. Je pravda, že komplikací by mohla být i žádost města, které chce dělat sportovní hřiště za školou. A bude asi těžké získat dvě dotace do jednoho města, ale uvidíme.