Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Karel Jarolím počítá s tím, že soupeř ve 2. předkole Evropské ligy Široki Brijeg předvede ve čtvrteční odvetě lepší a ofenzivnější výkon než v prvním duelu, který Mladá Boleslav vyhrála 2:1. Ačkoli po svých svěřencích chce zejména bezchybnou hru dozadu, bude je nabádat i k aktivitě.

„Rozhodně nechci vyčkávat, co se stane. Musíme k tomu přistoupit aktivně a otupit jejich ofenzivu tím, že k nim budeme rychle přistupovat a vytvářet na ně tlak," naznačil taktiku Jarolím při rozhovoru s novináři na předzápasovém tréninku v Bosně.

Své svěřence připravuje na to, že soupeř spustí doma ofenzivní smršť. „Domácí musí vyhrát, jestli chtějí uvažovat o postupu, takže pro mě není překvapení, že trenér slibuje velkou ofenzivu. Nemohou jen čekat na nějakou náhodnou situaci, ze které by mohli rozhodnout. Stejně jako nemůžeme čekat my," dodal.

Rovněž počítá s tím, že hráči Širokého Brijegu předvedou lepší výkon než před týdnem, kdy zaostali za výkony z 1. předkola, v němž přehráli Gabalu. „Oni přiznávali, že zápas u nás byl jejich nejhorší za poslední dobu. Do jaké míry to bylo jejich špatným výkonem, a nakolik naší hrou, už je otázka. Ale fakt je ten, že ty dva zápasy s Gabalou hráli jiným způsobem," hodnotil Jarolím.

Největší nebezpečí ze strany soupeře hrozí ze strany produktivních útočníků Wagnera a Mirka Mariče. I v Boleslavi dal Brijeg ze dvou šancí gól. „Jsou produktivní. Proto by bylo ideální nepustit je do jediné šance. Hlavní je vyvarovat se zbytečných chyb," ví zkušený trenér.

Zpevnit obranu by měl pomoci zkušený stoper Jakub Navrátil, který v úvodním duelu nemohl hrát kvůli karetnímu trestu. „Je to zkušený hráč, který má něco za sebou. A bude důležité, aby defenziva byla pevná, v tom na něj spoléhám. Je třeba, aby to na hřišti někdo usměrňoval," řekl Jarolím.

Zkušenost se na hřišti bude třeba zvláště ve chvíli, pokud se zápas nebude vyvíjet podle představ. „Budu se do hráčů snažit dostat, aby nepanikařili podobně jako doma, kde jsme prohrávali a otočili to. Samozřejmě bych byl rád, kdyby ten vývoj byl pro nás příznivější než doma," naznačil Jarolím, že by si přál první gól v síti soupeře.