Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 2:2

Fotbalisté Liberce remizovali v úvodním jarním kole první ligy s Mladou Boleslaví 2:2. Severočeši v souboji pohárových aspirantů vedli na startu druhé půle 2:0 po dvou slepených brankách Davida Pavelky a zimní posily Marka Jarolíma. Jeho bratranec v dresu hostí David ale poté snížil a v nastavení srovnal Martin Nešpor. Nerozhodně tak skončil rodinný souboj Jarolímů mezi libereckým Markem a mladoboleslavskými Davidem a jeho otcem Karlem, který prožil na lavičce hostů soutěžní premiéru po návratu do české ligy.

Boleslav se díky remíze udržela v tabulce o bod před Libercem na pátém místě. Severočeši nevyhráli ani druhý soutěžní zápas jara, ve čtvrtek podlehli 0:1 v Evropské lize Alkmaaru, na jehož hřišti se příští týden představí v odvetě.

Liberec měl na rozdíl od Boleslavi v nohách už jedno soutěžní utkání, ale na hostech nebyla nerozehranost patrná a začali aktivněji. V osmé minutě se dostal do šance Chramosta, ale liberecký brankář Kovář dobře zmenšil úhel a mladoboleslavského útočníka vychytal.

Slovan nasadil novou posilu nizozemského ofenzivního záložníka Luckassena, žádnou vyloženou šanci však během první půle neměl. Po přestávce ale znovu potvrdil, že má druhé poločasy v této sezoně silnější.

Od příchodu z kabin uběhly jen čtyři minuty, když Marek Jarolím rozehrál rohový kop a nabíhající Pavelka z druhé vlny trefil míč přesně do růžku branky. Liberecké vedoucí gól nabudil a ze necelých šest minut se radovali podruhé. Dlouhý nákop doputoval až k Marku Jarolímovi, který ho poslal špičkou kopačky do sítě.

Hostující kouč Karel Jarolím poslal na hřiště druhého útočníka Nešpora místo Štajnera, který se v prvním zápase U Nisy od svého odchodu z Liberce neprosadil.

Zdálo se, že je hotovo, ale hosté se nevzdali. V 71. minutě přímý kop Davida Jarolíma doplul až do sítě a v závěru korunoval velký tlak Mladé Boleslavi vyrovnáním z otočky střídající Martin Nešpor svým letošním devátým ligovým gólem.