„Rozhodnout zápas, a tím pomoci klukům a vůbec celému klubu při vstupu do nové sezony, byl neuvěřitelně krásný pocit. Že to bylo proti silnému soupeři, to už je jen bonus,“ shrnul Adam Fotr své dojmy z utkání, na které asi hned tak nezapomene.

Trenér Sedláček, pro kterého to byla v Dobrovici rovněž mistrovská premiéra na lavičce (v minulosti tam působil jako hráč), poslal dvacetiletého křídelníka, popřípadě krajního záložníka na hřiště po hodině hry místo kapitána Miškovského. V duelu jedenáctého celku uplynulého ročníku s jeho dvojnásobným vítězem v té době nadále platil bezbrankový stav.

Mnichovo Hradiště vstoupilo do nové sezony vítězně.
Dobrý start! Hradiště spasil Patrik Vegricht

Jedenáct minut před vypršením řádné hrací doby ale přišel hvězdný moment jedné z několika nových tváří v domácím dresu.

„Zakončoval jsem takřka do prázdné brány po krásném přetaženém centru z levé strany od Pavla Bernáta. Gólman na míč nedosáhl a já to měl na zadní tyči připravené jako na zlatém podnose,“ viděl svou trefu, kterou sám sobě dokázal, že může být platným členem nového týmu.

Dobrovice je přitom pro Fotra vůbec první štací mimo vršovický Ďolíček, kam zamířil z tehdejšího Xaverova už ve svých deseti letech a vydržel až do konce minulé sezony.

Právě tehdy v něm uzrálo přesvědčení, že už chce hrát dospělý fotbal za každou cenu.

„Postupně mi došlo, že se mi cesta do áčka v Bohemce po sérii zranění zavřela. Pak přišla nabídka od Dobrovice. Byl jsem za ni rád, domluvili jsme se a jsem tady,“ popsal svůj příchod do klubu přezdívaného Picava, ve kterém je zatím navýsost spokojený: „Vše funguje, spoluhráči jsou super. Jsem rád, že jsem se rozhodl jít právě sem.“

Fotbal, ČFL: Dobrovice - Benešov.
Kouč Dobrovice Sedláček: S týmem se stále ještě seznamuji