Technické parádičky, jesličky a spousta gólů. To slibuje dnes startující fotbálkový turnaj tří proti třem.

Jak myšlenka neobvyklého turnaje vznikla? „Již delší dobu jsem měl v hlavě myšlenku ohledně pořádání různých sportovních akcí, vůbec prvním pokusem byl fotbalový kemp pro děti, který se uskutečnil během podzimních prázdnin a po velice dobrých ohlasech jsem se rozhodl zkusit uspořádat neobvyklou akci i pro dospělé. Před Vánoci není o klasické fotbalové, potažmo futsalové turnaje nouze, ale bohužel spousta turnajů je občas zbytečně vyhrocených a fotbalovosti se objevuje po skromnu, a tak se naše účasti na turnajích pomalu ztenčily," vypráví jeden z hlavních pořadatelů Karel Kozma.
A pokračuje: „Fotbal je pro nás vždy zábavou a této myšlenky jsme se chtěli držet. Menší počet hráčů na menším hřišti doslova vybízí k individuálním výkonům a věříme, že spolu s některými neobvyklými pravidly a atmosférou, o kterou se postará mimo jiné i doprovodná hudba, se nám podaří naši myšlenku naplnit."

Neobvyklá pravidla? Tři hráči na každé straně, žádní brankáři, menší hřiště ohraničené mantinely, malé branky a body se prý budou počítat nejen za vstřelené branky, ale také za úspěšné jesličky soupeři. „Zváni jsou všichni hračičkové, kouzelníci a fotbaloví štírci, kteří se rádi mazlí s míčem. Brousci, řezníci a Řepkové nemají nárok," hlásí například plakát, který zve na turnaj.

Celý turnaj navíc bude doprovázet hudba a občerstvení přímo v hale. Diváci budou moci utkání sledovat z bezprostřední blízkosti přímo na palubovce, a tak nebude o bouřlivou atmosféru nouze!

Turnaj proběhne hned ve třech fázích. Dva semifinálové podvečery (ten první už dnes o 17 hodin) proběhnou za účasti vždy osmnácti celků v hale Pekařova gymnázia, finálový turnaj se přesune za účasti devítky týmů z každého semifinále do městské sportovní haly, kde se bude hrát 9. ledna.