První podzimní kolo však bylo dosti neúplné. Odbory s Učilištěm se domluvily už s předstihem na odložení svého zápasu, Ško-Energo se na domácí zápas proti Korkáčům pro změnu nesešlo, a tak se zrodila první kontumace ročníku 2016.

V Židněvsi se hrálo a proti Lamadu sem přijeli změřit síly Policisté. Úvodní poločas skončil remízou 1:1, v tom druhém už dávali góly jenom hosté. Dvakrát se prosadil Jindřich Dutý.

Vedoucí Hubert si veze tři body ze Sahary, kde uštědřil domácím překvapivě vysoký debakl 2:7. Přitom po prvním poločase vedli hosté jenom 1:0. Pak se ale rozstřílel hostující útočník Plintovič, který se prosadil hned čtyřikrát.

Překvapení kola se zrodilo na Strašnově, kam přijela v roli jasného favorita Štika. Nakonec si ale odvezla pouze bod za remízu 3:3. A to ještě domácí v poločase vedli 1:0.

12. kolo: H-Intes – Štika 3:3 (Kubín, Marek, Halák – Bláha 2, Antl), Pražák – Hubert 2:7 (Tříska, Jaroš – Plintovič 4, Boško 2, Malák), Lamad – Policie 1:4 (Jurošek – Dutý 2, Hadváb, Nagy), Ško-Energo – Korkáče 0:3 kontumačně.

13. kolo (pondělí, 17 hodin): Lamad – Ško-Energo (Židněves), Policie – Pražák (Koupaliště), Hubert – Odbory (Čistá), Učiliště – H-Intes (Astonka), Štika – Korkáče (Sahara).