Dvě kola před koncem I. ligy starších dorostenců jsou ve hře o český titul už pouze tři družstva: FK Mladá Boleslav, obhájce loňského titulu SK Sigma Olomouc a SK Slavia Praha.

Po dvaatřiceti odehraných zápasech je na čele ligové tabulky Mladá Boleslav se stejným bodovým ziskem jako druhá Sigma Olomouc, ale s rozdílem v nastřílených a obdržených gólech lepším o pouhé dva góly. V konečném účtování bude prvním rozhodujícím kritériem bilance vzájemných mistrovských utkání a to má Mladá Boleslav lepší. Na podzim v Olomouci vyhrála 3:1 a jarní duel skončil remízou 2:2. Třetím ve hře o dorostenecký titul je SK Slavia Praha, která za vedoucí dvojicí zaostává o dva body. S ní má Mladá Boleslav naopak horší bilanci ve vzájemných zápasech, neboť po podzimní remíze 1:1 s ní doma na jaře prohrála 0:1.

Důležitý duel pro mistrovské počty se odehrál v úterý na Hané, kde domácí Olomouc zdolala Pražany 1:0, a dotáhla se tak na Boleslav.
Boleslavští dorostenci o víkendu bodovali na plno, když doma hladce zdolali Teplice 3:0. Touto výhrou navíc odstřihli domácí borci Teplice z mistrovských bojů, neboť před zápasem dělily oba celky přesně čtyři body.

Od samého začátku zápasu byli Boleslavští lepším týmem, bojovali o každý míč na hranici sebeobětování. Škoda jen, že takto nemakali v každém zápase (viz. Opava). O velkém nasazení a převaze svědčí poměr rohových kopů prvního poločasu – 11:1. Žel na góly to bylo 0:0.

To však už neplatilo v poločase druhém. V 52. minutě totiž skóroval Kozma po trestňáku Hodače. Za tři minuty navíc zahrál rukou v pokutovém území teplický Heger a kromě červené karty následovala i penalty, jíž proměnil šikovný Eliáš. Dílo zkázy teplické skvadry pak dokonal o deset minut později opět Kozma, který stoprocentně využil Fidrichův centr. Teplice navíc ještě zápas dohrávali o devíti, neboť po druhé žluté šel do sprch dříve také Rollinger. Boleslav tak dovedla zápas v poklidu do vítězné koncovky, škoda jen, že přesilovku brankově nezužitkovala.

Boleslav U19 – Teplice 3:0 (0:0)

Branky: 53. a 63. Kozma, 55. Eliáš. Rozhodčí: Černý. ŽK: Geissler, Eliáš, Hodač – Rollinger, Hynek. ČK: 54. Heger, 65. Rollinger (oba Teplice). Diváci: 145.
Boleslav U19: Hankić – Geissler (82. Houžvička), Vraštil, Křapka, Živnůstka – Eliáš (85. Zemánek), Kateřiňák – Lacek (78. Kocourek), Hodač (71. Tvrzník), Fidrich – Kozma (78. Pajer).
Teplice U19: Míka – Rollinger, Valenta, Heger, Gaher – Kodeš (57. Procházka), Urma (68. Mach) – Uhlíř (77. Hynek), Batryn, Výborný (66. Altman) – Takács (80. Veselý).

ZBÝVAJÍCÍ LOS

33. kolo
1. 6. Slavia – Baník
1. 6. Liberec – Olomouc
4. 6. Boleslav – Bohemians

34. kolo

8. 6. Jihlava – Boleslav
8. 6. Olomouc – Sparta
8. 6. Plzeň – Slavia

JAROSLAV BÍLEK, PETR FENCL