Mladá Boleslav – Brno 2:0 (0:0)

Domácí extraligový dorostenci po delší době znovu poznali, jak chutná vítězství, ale stálo je to hodně úsilí.
Vždyť první gól vstřelili svěřenci trenéra Saňáka až jedenáct minut před koncem a druhý potvrzující v 88. minutě.

Domácí, kteří v minulém kole remizovali v Opavě 1:1 se jen těžko dostávali do tempa, byla na nich znát únava ze středečního zápasu B týmu dospělých v ČFL v Chomutově, kde nastoupilo v základní sestavě hned osm hráčů dorosteneckého kádru.

Hostující tým Brna se přizpůsobil hře domácích, a tak byla k vidění pouze nezáživná holomajzna a brankáři byli vyrušeni ze svého klidu pouze při malé domů. To byl obrázek půle první.

Po změně stran domácí chlapci zpřesnili hru, ale dlouho nedokázali překonat obranný val Brna, kteří svou branku bránili jako Špilas. Boleslav dokonce nastřelila tyč a břevno, ale svatyně zdála se býti zakletou.

Teprve 79. minutě dal po rohovém kopu gól hlavou Hošťálek. Hosté poté přidali a i oni orazítkovali tyčku domácí branky. Nakonec výhru potvrdil dvě minuty před koncem šikovný Eliáš, který proběhl s míčem z levé strany přes celou šestnáctku a nekompromisně zavěsil. Potvrdil tak, že body zůstanou doma.

Po zápase trenér Saňák pochválil celý tým za bojovnost i přes únavu ze středečního zápasu. Potvrdil, že v prvním poločase to byl více méně boj, ale se druhou půlí už mohl být herně i výsledkově spokojenější.

Branky: 79. Hošťálek, 88. Eliáš. Rozhodčí: Orel. ŽK: 2:2. Rohy: 7:5.
Boleslav: Hankić – Geissler (90. Fidrich), Hůlka, Hošťálek, Láncz – Mižič (38. Tvrzník), Vraštil, Novák (76. Prieložný), Mehanovič (90. Baster), Klobása, Eliáš (89. Křapka).
Brno: Zádrapa – Zezula, Stronati, Netopil, Černý – Frimmel, Stáňa (70. Krška), Konečný, Kugler – Ullmann (75. Levai), Dvořák.

PETR FENCL