První ostrý zápas nové sezony za sebou mají fotbalisté z města cukru. V předkole českého poháru dokázali zdolat Úvaly a zajistit si tak postup do první kola. V něm v sobotu vyzvou na domácí půdě od 17 hodin Králův Dvůr.

„Proti Úvalům jsme ještě nemohli nastoupit v nejsilnější sestavě, protože řada hráčů ještě nemá registrace, protože ještě probíhají jednání s jejich kluby," řekl po zápase hostující kouč Petr Hejno. Ten zápas hodnotil následovně: „Byl to vyrovnaný zápas, my jsme měli více střeleckého štěstí."

Hosté šli v zápase do vedení, ale po chybě brankáře Kanavala domácí srovnali. V 50. minutě ale vrátil hostům vedení Cigánek.

„My jsme pak hráli kombinačně, oni spoléhali spíš na brejky a standardky," hlásil Hejno. Po té poslední, konkrétně rohu ve čtvrté minutě nastavení, kdy byl ve vápně i domácí brankář, pláchl všem Osvald a do prázdné branky výhru a hlavně postup zpečetil.

ZMĚNY V KÁDRU

V sobotu tedy čeká Picavu první kolo poháru, týden na to ostrý start divize. V letním období bylo opět v kádru rušno. „Nejcitelnější je odchod stopera Petra Lukáše. Ještě to není sice stoprocentní, ale nejspíš odejde," prozradil Hejno. Lukáš by se měl podle našich informací přesunout jen o pár kilometrů dále do týmu Dlouhé Lhoty. „Skončili také Froněk, který jde do Českého Brodu a Křelina, kterému skončilo hostování z Polep a nejspíš bude působit někde blíže domovu," doplnil výčet Hejno. Plno je také v kolonce příchodů. „Máme znovu brankáře Kanavala, z Boleslavi přichází Dudka a Synek, z Jablonce nad Jizerou Rudolf a z Liberce Suk," vyjmenoval posily svého kádru Hejno.