„Rozhodla naše větší chuť po vítězství. Na zápas jsme se dobře připravili, i když nás soupeř překvapil rozestavením 4-4-2. Čekal jsem, že budou hrát na jednoho hrotového útočníka," řekl trenér vítězů Pavel Jícha.

Domácí začali zostra a už ve druhé minutě mohl skóre po Mižičově přihrávce otevřít Boček, který v zimě přestoupil právě z Dobrovice. Jeho přízemní střelu na čáře se štěstím zalehl brankář Havránek. Ani po Knoblochově rychlém průniku ve 21. minutě Boček gólmana nepropálil a Mižič z dorážky přestřelil prázdnou bránu. Zanedlouho si Knobloch narazil s Walterem a křížnou střelou těsně minul. Bezbrankové skóre v poločase tak bylo úspěchem pro hosty, kteří pořádnou šanci neměli.

Zato minutu po návratu z šaten pomohlo podklouznutí domácího zadáka Tvarohovi, který naservíroval na malé vápno míč úplně volnému Strnadovi, jenže i pro dobrovického útočníka bylo neřešitelné trefit zívající bránu. „Benátky byly lepší a dnes si tři body zaslouží. My jsme si zápas prohráli sami, když takové loženky nedáme, tak nemůžeme uspět," rmoutilo po zápase dobrovického trenéra Petra Hejna.

Ilustrační foto
Hokejová bitka ukončila sezonu

Derby rozhodl úsek mezi 57. a 61. minutou. Knobloch v klíčovém souboji na středovém kruhu obral o míč Osvalda, rozběhl rychlý útok a na velkém vápně nabil Walterovi, po jehož ráně k tyči se brankář natahoval marně – 1:0.

Hosté mohli za dvě minuty vyrovnat: Strnad sklepl dlouhý nákop pro Lukáše, jenže ani on neseřídil mušku. Naopak překvapivý signál z přímého kopu zužitkoval Borovička. Spoluhráč mu šlápl na míč, benátecký stoper si posunul balon vpřed a jeho šlehu zastavila až rozvlněná síť. „Zase chyba, nikdo z našich proti střelci nevystoupil," poukázal Petr Hejno.

Do konce zápasu zbývalo ještě půl hodiny, ale nic významného se už nestalo, domácí si vítězství bez obtíží pohlídali. „Hra byla rozkouskovaná, samé přerušení. Benátky to takticky uhrály až do konce a nepustily nás do tlaku. Mrzí mě, že se v našem mužstvu nenašel hráč, který by se zdravě naštval a chtěl zápas ještě zlomit," prohlásil dobrovický kouč.

„Pro nás jsou nejpodstatnější tři body do boje o záchranu. Je jedno, jestli je získáme proti Dobrovici nebo komukoli jinému," dodal trenér aktuálně šestnáctých Benátek Pavel Jícha.

Mladší žáci FK Mladá Boleslav na turnaji v Portugalsku.
FOTO: Zážitek na celý život: turnaj v Lisabonu

ČFL – 24. kolo

Benátky – Dobrovice 2:0 (0:0)
Branky: 57. Walter, 61. Borovička. Rozhodčí: Pastyřík. ŽK: Boček (B). Diváci: 385. Střely na bránu: 6:0. Rohy: 4:5.
Benátky: Michňa – Tvrzník, Hošťálek, Borovička, Horák – Mižič (65. Kamlach), Knobloch, Walter, Šimeček, Boček (86. Sudek) – Synek (90. Kocourek).
Dobrovice: Havránek – Novák (81. Zikmunda), Lukáš, Routek, Tvaroha – Eliáš, Žaloudek, Osvald (65. Golovko), Vajgl (58. Bernát) – Volf, Strnad (67. Djordjević).

Karel Jedlička