Takový závěr asi po statické první půli plné chyb nikdo nečekal. Nudu uťal až gól, který dalo v 60. minutě do té doby horší Hradiště. Mačákův centr uklidil na přední tyči do sítě Ajchler. „Paradoxně nás nastartoval až obdržený gól z první soupeřovy střely. Hodina hry byla nemastná neslaná, prohrávali jsme souboje, byly tam laciné ztráty. Věděl jsem ale, že pokud do toho každý dá maximum svých sil, dokážeme Hradiště porazit,“ uvedl domácí kouč Jan Buryán.


Překvapivé skóre 0:1 vydrželo jedenáct minut. Krýda napříč pokutovým územím našel Miloslava Machku, který přesným zakončením odšpuntoval benátecký útočný gejzír. Váňovu tečovanou ránu ještě Kroupa vytáhl na roh, po něm se však zarýmovalo: Kohl – gól!
Hosté odpadli a v poslední desetiminutovce se řítili domácí čtyřikrát sami na brankáře. Štěpán Krýda si obhodil Nedomu a zakončil do Kroupova protipohybu – 3:1. Druhé Krýdovo i Machkovo sólo brankář Hradiště zlikvidoval, až v poslední vteřině ho překličkoval Zuna a zasunul do prázdné.

Okresní přebor: Chotětov - Kropáčova Vrutice.
Výhra stála Kamendu tři zuby
Vyhlášení Tip ligy Boleslavského deníku - jaro 2017.
Martinu Řípovi vyzvedl soudek Václav Lukeš


„Jsme v krajské soutěži noví, áčko nám dnes vzalo čtyři hráče a bez nich jsme jednoduše v p…,“ nebral si servítky trenér posledního celku I. B třídy Martin Smetana. „Někteří nemají naběháno a nenechají si poradit, že tohle už není okresní přebor a bez tréninku to nejde. Soupeř vyrukoval s dorostenci, bylo jasné, že budou běhat, ale my to nehrajeme ani chytře,“ nechápal Smetana. 


„Ještě to mohlo skončit vyšším rozdílem. Máme marodku v áčku i béčku, museli jsme vytáhnout šest kluků z dorostu, kteří se s dospělým fotbalem teprve seznamují,“ poukázal kouč vítězů Jan Buryán. 

I. B třída – 2. kolo

Benátky B – MSK B 4:1 (0:0)
Branky: 71. Machka, 78. Kohl, 82. Krýda, 90. Zuna – 60. Ajchler. Rozhodčí: Dragoun. ŽK: 2:3. Diváci: 85. Střely na bránu: 10:1. Rohy: 6:1.

Stará Boleslav – DBSK 2:6
Branky: 40. Vodák, 80. Vodička – 49., 68. a 84. Koštíř, 64. Merva, 86. J. Šolc, 90. Klíma. Rozhodčí: Babák. ŽK: 3:1. Diváci: 90.

Vojkovice – Dobrovice B 5:3 (2:2)
Branky: 45.+2 a 66. Plicka, 9. Tetiva, 69. Prachař, 77. Chládek – 19. Gába, 41. Tuma, 62. Jílek. Rozhodčí: Slepička. ŽK: 2:3. Diváci: 65.

Text: Karel Jedlička