Ještě před otevřením fotbalového přestupního okna vybuchla na R10 na trase mezi Libercem a Mladou Boleslaví obrovská bomba. Z libereckého Slovanu totiž přichází jedna z nejzářivějších hvězd Gambrinus ligy – Jiří Štajner.

„V Liberci mi končila smlouva a nikdo z vedení se mi neozýval, zda mi jí prodlouží. Do toho se ozvala Mladá Boleslav s velmi konkrétní nabídkou a vážným zájmem," komentuje svůj přesun o zhruba 60 kilometrů jižněji bývalý český reprezentant.

Prezident Josef Dufek komentoval nadšeně tento transfer, jako největší hráčský obchod v jeho dvanáctileté kariéře ve fotbalovém klubu. „Dostat Jirku Štajnera do Boleslavi byla opravdu velká dřina. Troufám si říct, že jsem na tom dělal ve dne v noci. Tři roky po jeho službách toužím, každé léto ho oslovuji a konečně to vyšlo na třetí pokus. Pro mne je to největší přestup za mých dvanáct roků v boleslavském fotbalu. Nemůžu říci, že z toho kroku nejsem ani potěšen, nemám ani dobrý pocit. To jsou totiž slabé výrazy! Jsem nadšen a mám skvělé pocity."

Spolupráci a rychlé jednání s klubem si také pochvaloval hráčův agent Jiří Müller. Kromě Štajnera navíc přichází další jeho svěřenec – obránce Antonín Rosa z Teplic. „Byl jsem mile překvapen, jak k tomu pan Dufek přistoupil. Bylo zřejmé, že o hráče mají v Boleslavi enormní zájem," řekl Müller.
Ten také potvrdil, že skrz Štajnera byl nejdříve v kontaktu se Slavií. „Její zájem ale padl s faktem, že Karol Kisel se rozhodl pokračovat," řekl Müller.

Mediálně propíráný zájem Sparty také potvrdil s tím, že pro letenské nebyl možný příchod Štajnera aktuální prioritou. Na rozdíl od Mladé Boleslav. Ve středočeském klubu dostal smlouvu na jeden rok s jednoletou opcí, Antonín Rosa se upsal v Boleslavi na tři roky.

To potvrdil i člen představenstva klubu Aleš Juranka: „Upeklo se to během 24 hodin. Pepa Dufek mě dokonce včera večer vytáhl od koupání dětí a jeli jsme transfer dotáhnout. Domů mě vrátil někdy po jedné hodině a manželka teď se mnou nemluví."

Těmito kroky dává FK jasně najevo, že nepovedená sezona nezlomí vůli místních funkcionářů nabízet divákům kvalitní český fotbal. „Chceme lidem nabídnout kvalitní produkt. Jsme malý klub, ale i tak chceme lidi bavit naší hrou," hlásí Dufek. Ten si od příchodu zvučných jmen do týmu mimo jiné slibuje návrat boleslavského diváka do ochozů.

Přivede Dufek zpět do Mladé Boleslavi i Matějovského? „Nemusíme přivést jen Matějovského, i když je ikonou našeho klubu a budu nadšený, když to vyjde. Ale zatím je k tomu zbytečné říkat víc," uvedl Dufek.

Krátce se také na čtvrteční tiskové konferenci vrátil k nedávno skončené sezoně: „Řekněme, že takových pět až sedm hráčů mě velmi naštvalo. Tím, jak nezvládli závěr soutěže, mi ušetřili nemalé finanční prostředky. A já je vyměním," řekl rezolutně prezident klubu.

Nejdříve ale dojde k doplnění kádru o nová jména. Kromě Štajnera a Rosy má klub podle slov svého prezidenta vyhlédnuté ještě další hráče. Lze příchod Jiřího Štajnera chápat jako náhradu za Davida Jarolíma? „Tito hráči se vzájemně nevylučují. Rád bych je měl v týmu oba, ale David si musí nyní vyjasnit vztahy k Hamburku. Nicméně mám od něj příslib, že pokud bude hrát českou ligu, tak jedině v Mladé Boleslavi," komentuje Dufek Jarolímovu situaci, který má příslib funkcionářského místa v německém Hamburku, kde odehrál část kariéry.

Boleslav by tak mohla mít v příštím ročníku velmi silný tým. „Nějaké ambice o titulu a pohárech ode mě neuslyšíte. My prostě chceme hrát dobrý fotbal, který bude bavit lidi!" řekl Josef Dufek.