Nejprve podlehla v semifinále Varnsdorfu 1:2 a následní utkání o třetí místo s Hradcem Králové skončilo remízou 1:1. Konečné čtvrté místo pak favoritovi turnaje přisoudil prohraný penaltový rozstřel, který rozhodla druhá série, v níž ztroskotal boleslavský Adam Jánoš na gólmanu Ottmarovi.

„Do teď jsme měli dva týdny spíše kondiční přípravy. Zatím odehrané zápasy mi ukázali zarputilost hráčů jít do zápasu z plného tréninku. Zatím spíš poznávám charakter toho týmu. Ale určitě poznatky už mám," nechtěl více zápasy rozebírat kouč Dušan Uhrin. Ten se svým týmem ve středu odjíždí na desetidenní soustředění do Rakouska. „Tam už to bude vyloženě o herní složce. Zaměřovat se budeme také na taktiku a dynamiku. Vytrvalostně již připraveni jsme," říká nový kouč Boleslavi na adresu rakouského soustředění, na němž čekají na jeho hráče také tři mezistátní zápasy – s kyperským Apollon Limassol, ruským Rostovem a rakouským Sturm Graz. Domů se pak vrátí v pátek 7. července. O šest dní později je pak čeká úvodní zápas předkola Evropské ligy. A to v Irsku nebo na Islandu.

Zahájení letní přípravy FK Mladá Boleslav.
Boleslav poletí na Island nebo do Irska

Varnsdorf – Mladá Boleslav 2:1
Branky: 33. Dordič, 55. vlastní – 81. Mebrahtu.
Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Čmovš (46. Křapka), Fleišman - Jánoš (68. Přikryl), Mareš (68. Rada), Matějovský, Ladra (46. Kateřiňák) - Železník (46. Fabián), Mebrahtu.

Mladá Boleslav – Hradec Králové 1:2 pk
Branky: 45. Chramosta – 77. Malinský.
Boleslav: Holec - Křapka (67. Da Silva), Čmovš (61. Jánoš), Král, Keresteš - Přikryl (46. Kateřiňák), Levin, Rada (62. Železník), Fabián (46. Ladra) - Chramosta, Klobása.

Sekretář Viktorie Jirny Bohumil Přibyl převzal v sobotu 24. června na losovacím aktivu klubů ČFL a divizí pohár za prvenství v nejvyšší amatérské soutěži. Jirny obhájily prvenství z loňského ročníku ČFL navzdory šestibodové penalizaci.
Další obrat. Rakovnický SK si už definitivně zakope divizi