Vyhrát na jaře dvě ligová utkání po sobě? Pro Boleslav dál jen zbožné přání. Výhru na Dukle potvrdil tým trenéra Svědíka pouze bodem. Ke třem měl viditelně blíž soupeř z pražských Vršovic. Klokany probuzené trenérskou výměnou od něj dělilo jen proměnění některé z šancí, tou největší byla penalta v závěru.

Po faulu Čmovše na Kuchtu si necelé dvě minuty před koncem postavil míč na značku Josef Jindřišek. Brankář Luděk Vejmola ale nejzkušenějšího hráče Bohemians vychytal. „S trenérem studuje střelce před každým zápasem. Věděl jsem přesně, kam Pepa kope," líčil hrdina utkání.

Vedle jeho zákroku mohlo domácí těšit snad jen střelecké probuzení Železníka, zimní posila se trefila ve druhém utkání v řadě. Jenže Pražané na jeho dorážku prodlouženého rohu po stejné standardní situaci odpověděli. „Chtěli jsme zde vyhrát. Kdyby se zápas vyvíjel jinak, plichtu bychom asi brali," neskrýval pak zklamání Daniel Krch, obránce hostí a jejich sobotní střelec.

Vesnický fotbal v přímém TV přenosu! Doksy přivítaly Unhošť.
Doksy smutek přejde, svátek fotbalu se jim povedl. Slavila však Unhošť

SVĚDÍK: NÁŠ NEJHORŠÍ JARNÍ VÝKON

Nálada, která měla na míle daleko ke sváteční, ovládla i domácí tábor. „Za bod tentokrát musíme být rádi. Bohemians byli celý zápas lepší. Jenom díky Vejmolovi jsme získali bod," řekl po utkání kouč domácích Martin Svědík a výkon mužstva oznámkoval jako asi nejhorší v jarní části.

„Jediným naším povedeným ofenzivním prvkem byl nákop na Mageru a jeho sklepnutí míče na spoluhráče," měl Svědík výhrady k útočné činnosti a pokračoval: „Naši ofenzivní hráči často ztrácejí míče. Hráčská kvalita v týmu je, ale nerozvineme ji na hřišti. A když už vedeme, tak nemůžeme dostat gól ze standardky po individuální chybě podobně jako v předchozím zápase."

Mladá Boleslav sice zůstává na čtvrtém místě, ale na dohled už má rozjeté Teplice.

Z utkání 1. ligy: Příbram - Karviná (4:2).
Příbram zvítězila nad Karvinou

Ještě nedávno sci-fi, po vítězném obratu s Karvinou realita: Příbram má na dostřel příčku zajišťující záchranu, byť se po překvapivé výhře Jihlavy nad Spartou nehnula z posledního místa. „Začali jsme zužitkovávat kvalitu týmu, která tam je. V posledních utkáních tým ukazuje, že má ligové parametry," řekl po třetí domácí výhře v řadě trenér Kamil Tobiáš.

„Reálně ve hře o záchranu jsme byli od začátku zimy. Rozlosování ale bylo těžké, nepovedlo se nám favority překvapit, což nás drželo dole," dodal k příbramskému zmrtvýchvstání.

Karvinským sice patřil u Litavky první a poslední gól, jenže mezitím se domácí radovali hned čtyřikrát.

K pokoření takové mety po více než roce a půl přispěli i sváteční střelci. Pro zkušeného obránce Jiránka, který po standardní situaci zařídil poločasovou remízu, šlo dokonce o premiérovou branku v české lize. Další přidali ve druhé půli Suchan, Rezek a Linhart.

„Podali jsme velmi slušný výkon, zvlášť ve druhém poločase, a zaslouženě jsme vyhráli. Byli jsme aktivní dopředu a zúročili jsme to čtyřmi góly. Pro nás je to velmi cenné vítězství," poznamenal trenér Příbrami.

Ilustrační foto.
Tresty za rvačku: stopky pro hráče, desetitisícové pokuty pro kluby