Po dvou kolech okresního přeboru má soutěž už pouze dva stoprocentní celky – těmi jsou Kněžmost a rezerva Rejšic.

Na Sahaře se hrál průměrný fotbal, ve kterém byli hosté z Čisté produktivnějším týmem. Hra se odvíjela spíše ve středu hřiště a šancí příliš k vidění nebylo. Kaňkou zápasu byla menší strkanice mezi fanoušky obou celků po skončení utkání. Čistá vedla po prvním poločase 1:0, když se ujala střela Holického. Domácí se snažili ve druhém poločase o vyrovnání, ale v 71. minutě zapomněli na zadní vrátka, do nichž jim vletěl Fidrich a v podstatě zápas rozhodl.

Kostelní Hlavno přijelo do Mnichova Hradiště s defenzivní taktikou a dlouhými nakopávanými míči. A nutno říci, že domácí obraně dělaly dlouhé míče pořádné problémy, čehož náležitě využívali hostující útočníci. Po vyrovnaném poločase rozhodl důrazný zápas plný osobních soubojů hostující Sůra.
Kněžmost proti Vrutici zaspal úvod zápasu a už ve 2. minutě prohrával. Do přestávky ale dokázal vývoj hry i skóre otočit. Na začátku druhé půle ještě Čakrt svým druhým gólem v zápase dokázal snížit na rozdíl jediného gólu, ale Kněžmost pak dokázal těsný náskok uhájit až do konce zápasu.
Chotětov si doma v poklidu poradil s Bělou, která i ve druhém zápase sezony inkasovala tři branky.

Rejšické béčko doma vedlo nad Čejeticemi ve 33. minutě 2:0, ale za dvě minuty snížil Kůtek. Domácí pak dokázali zápas dovést do zdárného konce i přesto, že od 58. minuty hráli bez vyloučeného Fiksela.

Překvapení se událo v Kosmonosích, kde domácí rezerva nestačila na Bezno. Domácí sice vedli, ale hosté krátce před přestávkou srovnali. Po změně stran poslal Bezno do vedení Kolovratník a hosté pak přidali ještě další dvě branky. „To kdybych věděl, tak jsem koupil psovi dražší žrádlo," komentoval export tří bodů z Kosmonos jeden z fanoušků Bezna.

Úvodní čtvrthodina patřila hráčům Doubravy, kteří soupeři půjčovali míč jen sporadicky. Ovšem první vážnější šanci si domácí připsali až ve dvacáté minutě, míč po centru Hromady však Odcházel poslal hlavou jen do Dufkovy náruče. Fotbalisté Kosořic nadále rychle ztráceli míče. Až o pár minut později akce Macháče s Malíkem trochu vyděsila doubravského Fillu. Po této akci se Kosořičtí postupně dostali více do hry a byli nebezpečnějším mužstvem. Batalovi se podařilo vystihnout výhoz brankáře, jenže ten ještě svou chybu napravil, když Krausův lob vytáhl nad břevno. Další povedenou akci si hosté připsali ve 30. minutě. Po spolupráci Lochmana s Adámkem druhý jmenovaný odcentroval, jenže Batalovi scházeli centimetry. Stejnému hráči se podařilo hlavou zakončit o chvíli později a Filla předvedl reflexivní zákrok, kterým zachránil domácí od pohromy.
Hráči Kosořic dobře navázali na výkon s konce prvního poločasu, jenže výraznější příležitost si nevypracovali. Následovalo několik nepřesností na obou stranách. V 61. minutě však domácí Mikschl nasměroval své mužstvo blíže k premiérovému vítězství v okresním přeboru. Nenápadná střela z 25 metrů skončila až v kosořické síti. Vstřelená branka dodala zápasu nový impuls. Hráči Doubravy v euforii nebyli daleko od druhé vstřelené branky. Únik Pálky však zůstal bez zakončení. Na druhé straně si Malík poradil s obráncem, odcentroval a stoper ve snaze odkopnout míč nastřelil jen spoluhráče. Míče se zmocnil Maška, jenže z bezprostřední blízkosti netrefil branku. V závěrečných minutách už Kosořičtí vsadili na riziko. V 82. minutě ještě Macháčem prodloužený míč netrefil Tříska ideálně. O chvíli později však po rohovém kopu Adámek lehce tečoval míč a k odraženému se nejrychleji dostal Batala a tentokrát již prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Okresní přebor – 2. kolo

MSK B – K. Hlavno 2:3 (2:2)
Branky: 24. Zdobinský, 45. Matouš – 18. Malák, 44. Zvoníček, 57. Sůra. Rozhodčí: Navrátil. ŽK: 6:2. Diváci: 50. Hráč zápasu: Jonáš – Sůra.

Akuma – Čistá 0:2 (0:1)
Branky: 25. Holický, 71. Fidrich. Rozhodčí: Khol. ŽK: 4:2. Diváci: 120. Hráč zápasu: Halbich – Prokůpek.

Kněžmost – Kropáčova Vrutice 3:2 (3:1)
Branky: 17. a 25. Špringl, 30. Soukup – 2. a 47. Čakrt. Rozhodčí: Vaňousek. ŽK: 3:1. Diváci: 85. Hráč zápasu: Soukup – Čakrt.

Chotětov – Bělá 3:0 (2:0)
Branky: 20. Vrána, 35. Frisch, 89. Chupík. Rozhodčí: Grešo. ŽK: 1:2. Diváci: 40.

Doubrava – Kosořice 1:1 (0:0)
Branky: 61. Mikschl – 88. Batala. Rozhodčí: Kožej. ŽK: 2:3. Diváci: 78. Hráč zápasu: Hromada – Batala.

Rejšice B – Čejetice 2:1 (2:1)
Branky: 23. Maňas, 33. Putorík – 35. Kůtek. Rozhodčí: Stejskal. ŽK: 2:3. ČK: 58. Fiksel (R). Diváci: 77.

Kosmonosy B – Bezno 1:4 (1:1)
Branky: 19. Procházka – 40. Koníček, 64. Kolovratník, 72. Honzátko, 83. Šišpela. Rozhodčí: Kern. ŽK: 3:4. Diváci: 40.

Útočník Rejšic Maňas odvolal penaltuV nedělním zápase okresního fotbalového přeboru mezi domácím béčkem Rejšic a Čejeticemi byla za stavu 2:1 rozhodčím Stejskalem nařízena penalta. „Faulovaný" útočník domácího celku Marek Maňas, ale okamžitě přiznal, že se o faul nejednalo. „Šli jsme do souboje a já jsem si chtěl tělem pokrýt míč, ale obránce Čejetic stihl míč odkopnout. Kluci mi říkali, že to skutečně vypadalo jako jasný faul," popisoval situaci Marek Maňas. „Proč jsem to přiznal? No protože to faul nebyl!," stál si za svým rozhodně i den po utkání útočník Rejšic, který momentálně vypadl ze sestavy áčka a pendluje mezi oběma týmy. A co mu na jeho gesto fair-play řekli po uhájené výhře 2:1 jeho spoluhráči? „Nenadával mi nikdo. Spíš mě pochválili a souhlasili s tím," dodal Maňas.  

PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK, JAN ADÁMEK