Podzimní debakl 6:1 se Spartakem Příbram sice Dlouhá Lhota doma nezopakovala, ale z bezbrankové remízy žádnou radost mít nemohla.

Dvě kola před koncem zůstává ambiciózní nováček krajského přeboru na sestupové příčce. „Naděje umírá poslední, ale dnešní výsledek je pro nás ztráta", konstatoval domácí asistent Jiří Mašek.

„Na těžkém podmáčeném terénu mělo smysl hrát po křídlech, jenže hráči to příliš neplnili, málo se nabízeli do volných prostorů. Hrozili jsme v podstatě jen ze standardek. V záloze výrazně chyběl zkušený Radek Mynář, který dostal minule v Rakovníku vymyšlenou červenou kartu za údajné řeči směrem k rozhodčímu", všiml si dlouholetý útočník ligové Mladé Boleslavi, Jablonce a Teplic.

Jiří Mašek se na Mladoboleslavsko vrátil po pěti letech. „Po odchodu z Boleslavi jsem hrál v Ružomberoku pod trenérem Michalem Bílkem, následovaly dva roky na Kypru, čtvrtá německá liga v Lipsku a letos ještě dojíždím hrát nižší soutěž do Rakouska", poznamenal čtyřiatřicetiletý asistent kouče Miloše Nováka a hráč klubu USV Oed / Zeillern.

Ten působí v Rakousku na úrovni odpovídající naší I. A třídě. Pokud Dlouhá Lhota nepřidá ke svým dvěma jarním vítězstvím další dvě v posledních kolech, spadne do ní po roce i ona.

KAREL JEDLIČKA